Open monumenten 2006

Open Monumenten 2006

Monumenten bij dag en nacht
De Open Monumentendag bestaat 20 jaar. Nijmegen viert dit naast het gebruikelijke weekend op zaterdag 9 en zondag 10 september ook op vrijdagavond 8 september. 
Tijdens deze Monumentennacht vormen Nijmeegse monumenten het decor voor rondwandelingen, fietstochten, spannende verhalen, muziek, poëzie, licht, theater, dans en culinarie verrassingen. Het programma wordt om 20.30 uur geopend door wethouder Hannie Kunst. Zij zal het Kronenburgerpark in een nieuw licht zetten. Een greep uit het aanbod: theater rond de Havenkraan, sprookjesachtig Kronenburgerpark en Valkhofpark, het Archief anders en muziek en poëzie in het Arsenaal. 

Feestelijke monumenten

Het feestelijke weekend gaat door waar de nacht eindigt. Rondom de Petruskerk wordt een ‘dagje kerk anders’ georganiseerd met tentoonstellingen, muziek en een markt. Op de Limos wordt op zondag een feestje georganiseerd door en met bewoners. Zij nodigen u uit: kom gluren bij de buren met rondleidingen, tentoonstellingen en de uitgave van een boek over de Limos. Ook het Witte Huis in Lent viert feest, ze bestaan 70 jaar. In de Dorpsschuur Lent wordt heel toepasselijk een expositie over Lentse erebogen gehouden. 

Feest voor kleintjes 

Kinderen kunnen op zaterdag terecht in het Natuurmuseum voor een interactieve expositie. Op zondag organiseert de Hortus Arcadië speciale kinderactiviteiten. Theater het Badhuis bied op zondag theaterworkshops en rondleidingen (reserveren via 024-3600588). In de Dorpsschuur in Lent, op zondag, kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar feestmaskers maken.

 

De uit te printen overzichtspagina's

Tijdschema (het Open Monumentenweekend van uur tot uur)

Locatieschema (alle opengestelde locaties op een rijtje)

Plattegrondenpagina (handig voor onderweg)

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.