Galerie FAM
Oosterhoutse bos/tuin van Mien Ruys (Landgoed Oosterhout) Waaldijk 49 Oosterhout
Omschrijving: Het landgoed Oosterhout ligt aan de dijk van Oosterhout naar Nijmegen. De voorgangers van het huidige landgoed waren het kasteel Notensteyn uit de 14de eeuw, gesticht door de heren van Bronckhorst en het 17de eeuwse huis Waaijensteyn. Na verwoesting door brand en overstroming liet Baron Scherpenzeel-Heusch in 1850 een nieuw huis met een boerderij bouwen. In de loop der jaren werd dit landgoed Oosterhout verbouwd en vergroot door de Van Boetzelaers van Oosterhout. In de periode 1887-1903 werd het sterrenbos aangelegd. De privétuin bij het landgoed, ontworpen door de bekende tuinarchitecte Mien Ruys is alleen tijdens de Open Monumentendag te bezichtigen (onder begeleiding van een gids). Let op! De gebouwen zijn niet open voor publiek.

Meer info op Noviomagus.nl

Open: zaterdag en zondag om 14.00 IVN-excursies 
Activiteit: Zaterdag en zondag om 14.00 uur excursie door IVN: Oosterhoutse bos, buitenkant landgoed Oosterhout en tuin Mien Ruys (start bij poort Landgoed Oosterhout, duur 1,5 uur).
De jeugdgidsen van het IVN organiseren zaterdag om 14.00 speciaal voor kinderen een leuke activiteit in het Oosterhoutse bos. (start bij poort van landgoed Oosterhout).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.