Lentse Historische Kring

Lent lang vervlogen tijd

De Lentse Historische Kring is geen vereniging met een bestuur en betalende leden of een stichting met een bestuur en donateurs. De Lentse Historische Kring is een groepje mensen dat geďnteresseerd is in de geschiedenis van Lent en dat de uitgaven van de Kring betrekt. Daarnaast ontvangen wetenschappelijke instituten en historische archieven onze uitgaven alsmede bevriende historische verenigingen in de stad en in de regio. De oplagen van onze uitgaven zijn beperkt. Van enkele meer recente nummers is nalevering nog mogelijk. Alle uitgaven van onze kring zijn o.m. te raadplegen in het gemeentearchief van Nijmegen.

ga naar aflevering 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23

Goedendag,

Dit weekend bereikte mij het bericht dat Dhr. Martien Schenkels afgelopen woensdag 24 september 2014 op 90-jarige leeftijd is overleden. Martien Schenkels was initiator van de Lentse Historische Kring en heeft als gastredacteur van Noviomagus.nl een zeer uitgebreide geschiedkundige beschrijving van het dorp Lent gepubliceerd. Ik herinner mij de vele bezoeken aan Martien zo'n 10 jaar geleden waarbij je overspoeld werd door zijn enthousiaste vertellingen over Lent. Iedereen die het maar horen wilde moest er van weten. Samen met Martien heb ik ruim een jaar lang gewerkt om alle publicaties op Noviomagus.nl gepubliceerd te krijgen en alle gegevens in te voeren. Een tijdrovende klus, maar absoluut de moeite waard. Geen grotere kenner van het dorp Lent dan Martien die, hem kennende, wellicht grote bedenkingen heeft gehad bij alle veranderingen aan de overzijde van de Waal. Helaas heeft hij de voltooiing van het nieuwe Lent en haar omgeving niet meer mee kunnen maken.

Ik wens zijn nabestaanden alle sterkte.

Martien, bedankt voor je geweldige inzet om de geschiedenis van het nieuwe Nijmegen aan de overkant van de rivier te beschrijven.

Groet,

Henk Kersten
Stichting Noviomagus.nl

Er zijn zoveel herinneringen om te koesteren

eXTReMe Tracker

terug


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.