17-DSC04525

<- Back | Index | Next ->

17-DSC04525.jpg

Op de foto links zien we wederom de familie van Rosendael (vader Carel, moeder Bertha (?) en dochter Jeanne (?), zie ook hier. Van de foto rechts is niets bekend.

Reactie 1:

Rob Essers, 22-11-2009: De foto rechts: het gaat onmiskenbaar om een familieportret. Een vader en moeder, getrouwde kinderen met hun partner, en misschien nog wel een paar kleinkinderen en een
ongetrouwde tante...

Bij de foto's van C.A.L. Reinhardt uit Winschoten in de "Leiden 19th-Century Portrait Database of Dutch Cartes de Visite 1860-1914" (http://nies.liacs.nl:1860) stuitte ik op een afbeelding van een persoon die in mijn ogen een opmerkelijke gelijkenis vertoont met de vader.

Ook dit groepsportret zou dus door C.A.L. Reinhardt gemaakt kunnen zijn, hetgeen betekent dat het om een familie uit Winschoten gaat die connecties met Nijmegen heeft. Het zouden leden van de familie Ten Horn kunnen zijn, maar zonder jaartal is het lastig om te bepalen wie de afgebeelde personen zijn.

Is de persoon met de baard een zoon of schoonzoon? De persoon aan zijn rechterzijde zou zijn echtgenote kunnen zijn. Hij vertoont in óók gelijkenis met de persoon op /Kabinetfoto/Ivens/Cat/cwdata/338-Ivens.html.
En dezelfde persoon met de baard meen ik te herkennen in het midden van de achterste rij op het zoekplaatje op /Particulier/Cat/cwdata/128-Rosendael.html.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)