Tijgerstraat

Tijgerstraat 1-47


Tijgerstraat 1-15


Tijgerstraat 17-31


Tijgerstraat 33-47

Sierstenen

Deze gevelstenen hebben geen tekst maar wel een betekenis. Ze komen alleen voor op deze eerste flat in de Tijgerstraat en op de eerste flat in de Wolfstraat. Ik weet niet precies hoe of wat maar toen ik in de Tijgerstraat woonde is mij verteld dat deze stenen er op zaten omdat deze twee (van de acht) flats van de koopvaardij waren. Er woonden indaad veel Aziaten en mensen van de vaart. De foto van de flat komt van Googlemaps.

Ingezonden door Rob Voeten (ontvangen 02-04-2013)

terug

Reactie 1:

Rob Essers, 30-01-2021: In mijn reactie elders staan de namen van de mogelijke opdrachtgever, eigenaar, ontwerper en producent van de gevelstenen vermeld.

Voor de steen bij Tijgerstraat 1-15 zou de maker gebruik gemaakt kunnen hebben van een foto van de Prauw van Groot-Kei uit de collectie van het Tropenmuseum. De prauw op de steen bij Tijgerstraat 17-31 lijkt op de Inheemse prauw te Makassar.


prauw van Groot-Kei

Reactie 2:

Rob Essers, 04-02-2021: Het vaartuig op de gevelsteen van Tijgerstaat 33-47 is een Perahu Kajang (Kajang-boot) of Perahu Berbentuk Rumah (bootvormig huis) uit Zuid Sumatra. Waarschijnlijk heeft de maker dezelfde foto gebruikt die ik in inmiddels op diverse plaatsen heb aangetroffen.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: