Welkom op Noviomagus.nl een rijk aan historie. Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Krayenhofflaan 275

Eerste steen 1901

Hier is gevelsteen Krayenhofflaan 275. Het is een studentenhuis, hoewel eigendom van een particulier (aldus een welwillende buurtbewoner).

Helaas is de tekst bijna onleesbaar. 

Inzender: Sjaak Rutten

(Red: Na bestudering van foto en bouwarchief:)

Eerste steen gelegd

11 juli 1901

door

A. Plaum

.....ee

(Bouwtekening en aanvraag 1901 bron: gemeentelijk bouwarchief)

terug

Reactie 1:

John Langenhuysen, 14-02-10: Op het pand Krayenhoflaan 275 heb ik heb ik ongeveer 8 jaar gewoond van 1947 tot 1956 waar we nog verscheidene foto's van hebben maar deze geven alleen maar gedeeltes van het huis weer. Dit pand was in de nieuwsletter die ik voor het eerst ontving. 
De laatste keer dat we in Holland waren hebben we deze omgeving weer eens bezocht en konden onze ogen niet geloven wat er zoal was veranderd, de bioscoop die gelegen was tegenover het pand was weg alzo de kerk en de school waar mijn vrouw vroeger op naailes ging zijn also verleden tijd nadat we getrouwd waren hebben we nog 1 jaar gewoond op de Marialaan. Op het ogenblik wonen we al over de 40 jaar in de Verenigde Staten om een keer per jaar op vacantie in Holland te komen.
Op het ogenblik leg ik de laatste hand aan mijn boek dat ik zoals Bart Janssen heb geschreven over mijn leven zoals de jaren dertig en de oorlogsjaren en ook onze twee emigraties die volgden maar of ik het ooit gepubliceerd krijg is een heel grote vraag natuurlijk omdat ik in het buitenland woon en meestal niet aan de benodigde regels kan voldoen en omdat we meestal niet genoeg tijd hebben om alles na te gaan.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: