Welkom op Noviomagus.nl een rijk aan historie. Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Hazenkampseweg 41

Naamsteen

DE GOFFERT

 

Hier is gevelsteen ‘DE GOFFERT’, Hazenkampseweg 41. Foto’s gemaakt met toestemming van de bewoners Everhard Scheltinga en John van den Broek. 

Inzender: Sjaak Rutten

(Bron; gemeentelijk bouwarchief)

Aanvullende informatie:

John van den Broek, 31-01-09: Mijn grootvader, Franciscus van den Broek heeft rond 1934 de huizen laten bouwen Hazenkampseweg 33 t/m 41.
Hij was directeur van De Gelderlander, woonde toentertijd op Hatertseweg 17 (meen ik) het huis naast de Gelderse Triplexhandel met zijn gezin van 9 kinderen. De man overleed in 1973 en later is zijn weduwe met enkele kinderen naar Hazenkampseweg 39 verhuisd. Nummer 41 is het enige pand dat nog in Van de Broekse handen is. Ik heb er zelf een deel van mijn jeugd doorgebracht en na het overlijden van mijn ouders in 1988/9 ben ik er weer gaan wonen met mijn partner Everhard Scheltinga.
Omdat het huis de laatste van de rij was die voor aan de Hazenkampseweg gebouwd werd en relatief het dichtst bij De Goffert lag is het huis daarnaar vernoemd.
De Bouwheer van 33 - 41 was Kropman, van het gelijknamige verwarmingsbedrijf die op nummer 31 woonde. Dat is een groot wit pand, nu gelegen tussen de Hazenkampseweg en de Vossenlaan. Dat pand stond er al rond 1880 blijkt uit oude topografische kaarten.

terug

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: