Welkom op Noviomagus.nl een rijk aan historie. Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Hatertseweg 160

Eerste steen 1959

EERSTE STEEN

GELEGD DOOR

H.J. LAMMERTS

10-3-1959

Hier zijn twee foto’s van gevelsteen en pand Hatertseweg 160: garagebedrijf Lammerts.
Met dank aan Mark van Loon voor de tip 

Inzender: Sjaak Rutten

Info:

Sjaak Rutten, 24-11-10: Enige interessante (vind ik) informatie rondom de al geplaatste gevelsteen Hatertseweg 160 (Garage Lammerts). 

1. Bijgevoegd een foto van de gedenksteen voor de oprichter van de zaak (zoals die er nu uitziet), H.J. Lammerts, 1959. Hangt in de garage.

2. Een scan van een foto uit 1956: die met de 4 auto’s erop. Ook toen was het al een garagebedrijf, maar nog gevestigd in een gewoon woonhuis met een aantal halfronde golfplaten schuren erachter. In die tijd stonden rechts naast nummer 160 (dat is het pand links, met die witte blokken boven de ramen) nog woonhuizen. De garage zoals die nu bestaat is daar min of meer overheen gebouwd. Sommige muren zitten nog in het huidige pand.

3. Een scan van een foto ook uit die tijd (7 auto’s). Het pand links met die luifel (De Groot) staat er nog steeds, onveranderd: de huidige slijterij Meijer.

4. Een scan van een foto van de Caltex-benzinepomp, ergens jaren 60/70(?). Het café links is het toenmalige café Crispinus, nu biljartcafé De Kaketoe (mijn clublokaal).

In de dertiger jaren zat in Hatertseweg 160 een transportondernemer, tevens kolenboer genaamd Lieskamp. In de vijftiger jaren kocht H.J. Lammerts die zaak op en begon daar een garagebedrijf. In de 70-er jaren werd het bedrijf voortgezet door zoon C.H.J. Lammerts. En ca. 1995 namen diens zonen Henny en Peter Lammerts de zaak over. Zij zitten er nog steeds. 

Met dank aan Henny en Peter voor de foto’s en de nadere informatie.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: