Welkom op Noviomagus.nl een rijk aan historie. Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Groesbeeksedwarsweg 222

Eerste steen 1903

Hier is eerste steen Groesbeeksedwarsweg 222. Het is momenteel een studentenhuis. Ik belde aan om toestemming te vragen. Hoewel het half twee in de middag was maakte een jongeman in ochtendjas open. Hij wist niet eens dat er een gevelsteen zat, maar gaf heel genereus toestemming om te fotograferen. Bedankt! Er staat:

P. TH. A. PETERS
28/12 1903

Inzender: Sjaak Rutten

(Bouwtekening en aanvraag 1903. Bron: gemeentelijk bouwarchief)

terug

Reactiepagina
Reactie 1:

G. Peters, 08-04-2014: volgens mijn gegevens is de datum 28-10-1903 zie deze foto:

deze foto is al heel lang in mijn bezit, ooit gekregen van een neef. Mogelijk is deze foto destijds gemaakt door mijn tante M Peters, fotografe in Nijmegen. Ik kan alleen de naam P.Th.A. Peters niet terugvinden in Wiewaswie.nl en zie geen verband met mijn familie in Nijmegen, vandaar mijn vraag: Wie was P.Th.A. Peters? Kan iemand mij daar wat meer over vertellen?
Reactie 2:

Rob Essers, 30-04-2014: Bij Wiewaswie vond ik Petrus Theodorus Antonius Peters, geboren in Nijmegen op vrijdag 3 september 1897 als zoon van timmerman Theodorus Peters en Maria Anna Antonia Janssen. Zie ook geneanet.org.

Op de vergunningaanvraag uit 1903 staat Theo Peters als Den Eigenaar vermeld. Zijn zesjarige zoon zou de eerste steen gelegd kunnen hebben.

Op 4 november 1927 trouwde hij in 's-Gravenhage met de 28-jarige huishoudster Geertuida van der Tang, geboren te Loosduinen. Volgens de huwelijksakte B 1482 was hij electromonteur. Zie ook Bevolkingsregister 's-Gravenhage 1913-1939.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: