Griftdijkzuid93

Griftdijk Zuid 93

eerste steen 1927

DEN EERSTE STEEN GELEGD
DOOR
G. EN W. SCHAPENK
30   NOV   1927

De huidige eigenaar Henny van Doorn vertelt:
Zijn vader Cees van Doorn kwam uit Driebergen en was tijdens de oorlogsdagen (waarschijnlijk 1940, maar Henny weet dat niet precies meer) chauffeur van een Nederlandse kolonel wiens auto gestald was bij Schapenk. Er ontstond vriendschap.
Schapenk (Henny noemt ze 'ome Gerard en tante Jo') had geen opvolgers (hun enig kind Annie kwam in 1944 om in het spoordijktunneltje) en vroeg Cees om het bedrijf over te nemen. Cees was toen horlogemaker van beroep en had sleutelen als hobby, dus een garagebedrijf was wel een flinke stap. Maar hij besloot het te doen en nam in 1959 het bedrijf over. Een jaar later verhuisde ook Henny naar Lent met de rest van het gezin.

Het bedrijf wordt nu gerund door Clubsport maar Henny sleutelt er ook nog. Hij is een gelukkig man: gezond, opa, mag werken maar hoeft niet, en mooi weer!

De rechterhoek van het woonhuis is beschadigd in de oorlog, daaraan herinnert het vernieuwde metselwerk. Onder de gevelplaten van de garage staat nog 'van Doorn voorheen Schapenk', op oude foto's zou dat te zien zijn.

Inzender: Mark van Loon (toegevoegd 25-04-2020)

Weet u meer over dit garagebedrijf of de steenleggers? Stuur ons een reactie, we horen graag uw verhaal.

terug

Reactiepagina
Reactie 0:

Henny van Doorn, 25-04-2020: Eerste steen Griftdijk-Zuid 93 Lent

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: