Welkom op Noviomagus.nl een rijk aan historie. Nijmegen, de oudste stad van Nederland.

Bredestraat 10

Naamsteen

ONS

IDEAALTJE

 

Hierbij foto’s van ‘Ons Ideaaltje’, Bredestraat 10’. Gefotografeerd met toestemming van de bewoonster, Anneke Boezeman.

Anneke meldt bovendien het volgende: 

Grappig initiatief, die gevelstenen. Toen wij in 1998 in dit huis gingen wonen, twijfelden wij even. "Ons ideaaltje" zou je natuurlijk nooit zelf verzinnen, oubollig enzo. Maar als historisch erfgoed hebben we ‘t wel laten zitten. De oude buren hadden er ooit ook een, maar die hebben ze glad laten polijsten, toch wel jammer. 
Het huis is in 1935 gebouwd. Toen wij het kochten woonden de mensen er nog in, die het destijds hadden laten bouwen. Ik dacht dat de buurman van het pand ernaast de architect van het geheel was. Van hun dochter, die in Engeland woonde en op een dag ineens langs kwam, hoorden we dat er van alles in dit huis is gebeurd. Voor de oorlog dus gebouwd, zonder riolering of badkamer. Dat is later pas aangebracht. Op de eerste verdieping woonde een ander echtpaar (hun ouders). In een hokje dat wij nu de kastkamer noemen, was haar kinderkamer.

 

Inzender: Sjaak Rutten

Bron: Gemeentelijk Bouwarchief

terug

Reactiepagina
Reactie 1:

Jan Haefkens, 06-07-2020: In de Bredestraat heb ik gewoond van 1952 tot aan mijn trouwdag in 1964. Volgens mij woonde in die tijd de familie Van Leeuwen in dit pand. De heer Van Leeuwen was destijds bode bij het ziekenfonds B.A.Z. De aannemer die deze huizen gebouwd heeft was de heer van den Hof die op nr. 16 woonde. Zoon Dick van den Hof heeft nog bij mij op de "Klokkenberg MULO" gezeten. Aan de andere kant van de straat woonden de families Jacobs, Van Boxtel, Rutten en Davidse. Met Lydia Davidse - heel mooi meisje - fietste ik vaak naar school, ook zij zat op de "Klokkenberg MULO", haar vader werkte bij de Rijkspolitie, ook mijn werkgever in latere jaren. Voor alle duidelijkheid: ik ben niet met Lydia getrouwd.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: