225

<- Back | Index | Next ->

225.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Jan Heijmans, 07-11-2008: Volgens mij is deze foto genomen in de Dijkstraat of Lijnbaanstraat. De persoon bovenste rij, 2 van rechts, kwam in de jaren 50 regelmatig bij ons in de winkel. De naam weet ik niet.

Reactie 2:

Eddy Waltman, 13-07-2013: Waarschijnlijk toch de Lijnbaanstraat. Jan Heijmans (Weurtseweg neem ik aan) kent de 2de persoon rechts. Dat kan wel kloppen want ook ik ken deze persoon die bij mij links om de hoek in de Lijnbaanstraat woonde. Deze man was rond 1950 denkelijk een jaar of 35. Hij viel op omdat hij een zgn. 'slappe kop' had. Wij noemden hem dan ook 'Kop'. Zijn hoofd kon hij amper recht houden omdat hij steeds weer terug viel naar de linker of rechter schouder. Vermoedelijk leefde hij met een gebroken nek. Ik heb het als kind nooit kunnen vragen.

Reactie 3:

Nol Phoelich, 18-08-2013: Vermoedelijk is het hoek Lijnbaanstraat –Dijkstraat want op deze hoek die U ziet woonde vroeger Fam Kersten en de man tweede van rechts staande is de Heer Gabriels en als bijnaam de Bui wonende in de Lijnbaanstraat

 

Reactiepagina
Reactie 4:

Henk Kersten, 27-11-2014: De foto is genomen links achterin de Dijkstraat vanuit de richting Weurtseweg.
De persoon op de foto (tweede van rechts) zijn naam was Joke Vervoort. Hij had een voorover vallende loop en zijn hoofd stond scheef en hij had altijd een dikke sigaar op op zijn lippen. Hij woonde in bij de eerder genoemde fam. Gabriel in de Lijnbaanstraat.
Reactie 5:

JAM.Willems, 28-04-2019: Volgens het adressenboek van 1951 woonde op nummer 109 G.H.T. Gabriel en in 1959 G.H.F. Gabriel en M.A. Gabriel; in 1971 woonden op nummer 109 J. van der Voort en P.M. Gabriel-van de Voort. De familie Kersten woonde op nummer 113.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: