208

<- Back | Index | Next ->

208.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Bert Herms: foto is Daalseweg waar de rijwielhandel inzit, is later een dierenspeciaalzaak ingekomen,
rechtdoor de Tooropstraat.

Reactie 2:

Jos Joosten: Deze foto is gemaakt op het kruispunt Daalseweg, Koolemans Beijnenstraat en Van Langeveldstraat richting Tooropstraat. Wat betreft bebouwing is de situatie ongewijzigd. Op de hoek van de Van Langeveldstraat zit nu een dierenwinkel en toentertijd de rijwielhandel Bruinewoud, die tegenwoordig een paar panden verderop zit. In de verte is de schoorsteen te zien van de Nimco-schoenenfabriek aan de Tooropstraat.

Reactie 3:

Nico Dekkers: Deze foto toont het begin van de Tooropstraat (recht vooruit). Fietsenwinkel Bruinewoud links op de hoek van de van Langeveldstraat en de Daalseweg. De Daalseweg buigt naar rechts af (op de foto net niet zichtbaar).

Reactie 4:

Jan van Ooijen: Dat het hier om een aanrijding gaat is wel duidelijk maar hoe de bestuurders dit voor elkaar hebben kregen met zo weinig verkeer op de weg is mij een raadsel. Volgens mij gaat het hier om de kruising Daalseweg - Koolemans Beijnenstraat lang voordat de rotonde daar verscheen.

Reactie 5:

Hans Arts: Volgens mij kan dit wel eens de fietsenwinkel van Piet Bruinewoud zijn op de Tooropstraat tegenover het "Badhuis", en misschien wel een foto naar aanleiding van een aanrijding tussen de twee auto's gezien de pijltjes die er in gezet zijn.

Reactie 6:

Sjef Soyer: Alle reacties die zijn weergegeven zijn juist alleen de fietsenwinkel was in die tijd niet van Piet Bruinewoud maar van zijn Vader. Verder kan ik nog over de foto vertellen dat de dubbele deur naast de zwarte auto de ingang was van de fietsenreparatieafdeling. In het pand daarnaast met de zonweringkap was een slagerij van Friederichs gevestigd daarin is later Piet Bruinewoud zijn fietsenzaak begonnen tegenwoordig is Bas Bruinewoud (zoon van Piet) de eigenaar. Daarnaast het oude Shell station van Forddealer (zie letters op de luifel) Terwindt en Hekking. Aan de rechterkant van de foto, op de hoek, was een levensmiddelenzaak "De Unie" en verder omhoog was de Nimco schoenfabriek.

Reactie 7:

Nol van Vorsselen: Foto is ter plaatse van de Daalseweg in de richting van de Tooropstraat genomen.

Reactie 8:

NN, 26-01-2009: Voordat er een fietsenwinkel van Bruinewoud in gevestigd is werden er Radio's en later TV-toestellen verkocht, wij woonden op 100 meter van deze winkel.
Een leuk gegeven is dat door de firma de eerste TV-uitzendingen in de etalage zijn vertoond waardoor er 's avonds een hele stoet mensen voor de etalage TV stonden te kijken. Voor de vaste klanten werden er ook binnen in de verkoopruimte TV uitzendingen van Philips vertoont. Een bijzonder detail is dat dit kruispunt mede de route vormde van de operatie Market Garden in september 1944.

Reactie 9:

Jan Haefkens, 29-04-2020: Met Arie en Jan Bruinewoud heb ik op de Lagere School gezeten, de Protestant Christelijke School aan de Jacob Canisstraat. Arie was mijn schoolvriend en lange tijd zijn we samen opgetrokken. Vader Bruinewoud heette Alex met zijn voornaam en hij had ook nog een lampenfabriek (Xela) aan de Tooropstraat. In 1952 kreeg ik van mijn ouders een fonkelnieuwe Gazelle fiets die uiteraard werd gekocht bij Bruinewoud. In mijn herinnering was dit een levendige en gezellige familie die destijds woonde in de Rembrandtstraat.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.