48

<- Back | Index | Next ->

48.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Leon Antonis: Volgens mij is dit het weeshuis in het centrum.

Reactie 2:

W.J. Pantus: Dit is zeker NIET het weeshuis aan de Hessenberg! Maar wat het wel is? Ik zoek eerder in Hees/Neerbosch.

Reactie 3:

Aris Nikopoulos: Dit is wl de Hessenberg.

Reactie 4:

Hylke Roodenburg: Dat dit NIET het weeshuis op de Hessenberg is, is uit tal van dingen af te leiden: de landelijke omgeving die op de foto te zien is - het weeshuis was vroeger omgeven door tal van gebouwen en lag al in 1870 achter een hoge muur. Ten tweede heeft dit gebouw drie bouwlagen, het weeshuis maar twee. Het weeshuis is veel breder en heeft een L-vorm, dit gebouw niet.
Blijft de vraag waar het wel is. Gezien de landelijke omgeving zou ik ook zeggen Neerbosch, maar dat de foto door 'Julius Schaarwachter te Nijmegen' is gemaakt, wil niet per definitie zeggen dat dit Nijmegen is.

Reactie 5:

Steven Gielen: Is dit het pand aan het begin van de -hier verder nog onbebouwde- Krayenhofflaan, dicht bij de Voorstadselaan?

Reactiepagina
Reactie 6:

Ron van Swelm, 30-05-2015: Zeker niet het weeshuis en naar mijn mening is de twijfel of dit Nijmegen of Neerbosch is gerechtvaardigd.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: