41

<- Back | Index | Next ->

41.jpg

Weet u het Regionaal Archief Nijmegen, iets meer te vertellen over de hierboven getoonde foto (datum, lokatie, gebeurtenis en/of personen), reageer dan. Ook herinneringen aan hetgeen hierboven te zien is zijn natuurlijk welkom!

reageer

Reactie 1:

Marcel Degen: Zijn dit niet een aantal van de schuilkelders op het terrein van de kazerne op de hoek van de Koolenmans Beijnenstraat/Groesbeekseweg/Geldersche laan??

Reactie 2:

Jaap Mooi: Volgens mij heeft Marcel gelijk, met de conclusie dat het een van de verschillende schuilkelders zijn die zich op het kazerne terrein aan de Kolemansbeinenstraat of achter de spoorbuurt.

Reactie 3:

Leon Antonis: Ik weet het ook zeker.

Reactie 4:

Hylke Roodenburg: Ik denk niet dat dit op het kazerneterrein is: de huizen aan de Koolemans Beynenstraat zien er anders uit en zijn toch ook oud. De schuilkelders op de foto zien er ook anders uit dan die bij de kazernes.Bovendien lijken deze meer op een achterterrein te liggen, midden in een woonwijk 19de eeuwse woonwijk met hoge huizen. Als dit al Nijmegen is, dan ligt het misschien in Bottendaal ofzo.

Reactie 5:

Hans Doum, Osnabrueck: Volgens mij zijn dit niet de schuilkelders in de kazerne op de hoek van de Koolemans Beynenstraat/Groesbeekseweg. De schuilkelders zagen er (toentertijd, 50 jaar geleden) erg anders uit. De achtergrond past ook niet... Schuilkelders aan de Gelderse Laan heb ik niet in herinnering....

Reactiepagina
Reactie 6:

Ron van Swelm, 30-05-2015: Zeker niet de schuilkelders op het kazerneterrein hoek Koolemans Beijnen en Groesbeekseweg? Jammer dat het bordje zelfs na uitvergroten niet leesbaar is. Zijn het overigens wel schuilkelders?
Reactie 7:

Rob Essers, 01-06-2015: Mogelijk is de foto gemaakt achter het hoofdbureau van politie in de Molenstraat; zie het verhaal van Wim Janssen.


Hulpagenten achter politiebureau Molenstraat 1945

Redactie: dezelfde foto (scherper maar kleiner uitgesneden) staat bij Herinnering aan de Hulppolitie.
Reactie 8:

Henk Kersten, 02-06-2015: Rob Essers heeft helemaal gelijk. Op een uitvergroting uit ons archief zie je tussen de meest linkse boom en de schoorsteen van de schuilkelder de contouren van de toren van de Dominicuskerk aan de Broerstraat.


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: