Toneel03

< > St. Genesius of De Gróninger Vereniging? speelde WELK STUK WAAR WANNEER

Foto 02b-WELKE ACTEURS (nummertjes zien? muis over of klik op de foto)
1: Harm de Jonge2: 3: 4: 5:
6: Jo van den Akker7: 8: 9: Piet Geurts 10: Piet Sutmuller?
11: 12: 13:

De man rechts lijkt weer Sutmuller (zie ook de foto hieronder), dus een foto van Genesius?
Foto 03d-WELKE ACTEURS
boven: midden: Piet Sutmuller?rechts:

terug naar overzicht

Reactie 1:

Bart Janssen, 14-09-2015: Nr. 6 is Jo van de Akker, die (voor zover ik mij herinner) in 1980 of 1981 voor Genesius sinterklaas was in het Kolpinghuis.
Reactie 2:

Hessel, 14-09-2015: Inderdaad 6 zéker Jo (H.J.A.) van den Akker 'in mijn tijd' woonachtig in Nijmegen zuid, (Fahrenheitstraat 1) altijd geestig maar tevens qua aard heel serieus (NB was ook nog een periode dienstbaar "in de rol van" koster in de nadagen van de Christus Verrijzenisparochie); verder meen ik dat nummer 9 hier, P.M.J. (Pietje) Geurts is: die 25 jaar lid, zelfs ook bestuurslid geweest is van St. Genesius binnen de Katholieke Gezellenvereniging.
Reactie 3:

Jan de Jonge, 15-09-2015: In Nijmegen hadden we de Gróninger Vereniging die een maal per jaar een toneeluitvoering gaf in de kleine zaal van De Vereeniging. Meestal in februari. Een enkele keer was het zo glad dat de voorstelling afgelast werd. Dit speelde in ieder geval in de jaren vijftig van de vorige eeuw.
Nr.1 op de foto was mijn vader, Harm de Jonge. De meeste andere gezichten herinner ik me wel, maar ik weet geen namen meer. Na de voorstelling was er dansen en een rad van avontuur waar ik nog eens een pot jam heb gewonnen
In Nijmegen hadden heel wat mensen uit de provincie Groningen werk gevonden. Zo ook mijn ouders, Al gauw bleken er heel wat van die Groningers elkaar op te zoeken en ontstond er een "vereniging". Hoe dat precies in het werk is gegaan weet ik niet, maar gedurende mijn jeugd waren er altijd gezellige avonden met elkaar, beurtelings bij de leden thuis en werd er al of niet serieus gerepeteerd voor het jaarlijkse toneelstuk. Vandaar de naam "gróninger vereniging". Of deze vereniging nog bestaat weet ik niet. Zelf ben ik al ruim 55 jaar weg uit Nijmegen. En mijn ouders zijn al lang overleden, dus ik heb geen navraag mogelijkheid.
Reactie 4:

Bart Janssen, 16-09-2015: Als met Piet Geurts (nr. 9) de acteur wordt bedoeld die de vader is van de acteurs/cabaretiers Henk en Vic Geurts (o.a. "O.D.-cabaret") dan klopt dit niet. De dochter van Vic Geurts is er zeker van dat het niet haar opa is.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: