Nijmegen, 1951 noodwoningen Kopse Hof 001

<- Back | Index | Next ->


Nijmegen, 1951 noodwoningen Kopse Hof 001

Reactie 1:

Wim Teeuwissen, 11-07-2017: ik ben zelf een Nijmegenaar geboren in 1957 in de Smitstraat 3 hoog.
Wij gingen later toen ik 1-2 jaar was op de Kopse Hof wonen en toen ik 6 was gingen wij daar ook weg met de afbraak.
Ik heb op de voorste rij gewoond. Wij keken over de grote veld waar mijn vader in die tijd erg veel opgraafde. Ik kan mijn die tijd nog goed heugen en er woonden daar grote families zoals 2 fam Reiders / Gijsberts / Braam. Het was een mooie tijd. Ook bij ons stond de achterdeur open voor iedereen.

Redactie: Dit maakt ons wel nieuwsgierig naar wat je vader er zoal vond. Is daarvan nog iets bewaard gebleven?
Wim: ja, maar wat mijn vader uitleende aan studenten uit Leiden daarvan was het de bedoeling dat mijn vader het weer terug zou krijgen. Kreeg mijn vader te horen dat het rijkseigendom was en hij daar geen recht op hat. Gemeen vond ik het maar mijn vader heeft wel gevraagd of het wel naar Nijmegen kon komen omdat het ook hier was gevonden en dat deden ze dan ook maar waar het naar toe is gegaan dat weet ik niet en of het overgedragen is weet ik ook niet. Mijn vader leeft niet meer, kan het ook niet meer vragen.
Vriendelijke groet, Wim Teeuwissen
Oh ja, het waren kannen en munten en scherven die gerestoreerd moesten worden.
Reactie 2:

Winus Cleijne, 13-09-2018: Hoe groot waren die huizen op de Kopsehof in vierkante meters?
Reactie 3:

Henk Walner, 14-09-2018: als u dat wil weten moet u de huizen op de Hatertseweg ter hoogte Slotemaker de Bruine weg opmeten, daar staan dezelfde. Ik heb zelf op de Kopsehof gewoond.
afz Trudy van Hest, op de Cerialisstraat nr 12 gewoond
Reactie 4:

Rob Essers, 15-09-2018: @Henk Walner - De Maycretewoningen (bouwjaar 1947) zijn op 9 april 2008 aangewezen als gemeentelijk monument. Volgens de bouwtekening in het Digitaal Gebouwendossier is het totale oppervlak 9,25 m x 7,81 m = 72,2425 mē (Bouwbureau H. van Saane, Amsterdam 1946). Ik betwijfel of deze vergelijkbaar zijn met de noodwoningen die in de Romeinse Veldherenbuurt (Kopsehof) hebben gestaan. Deze noodwoningen (bouwjaar 1946) waren van mindere kwaliteit en waarschijnlijk ook aanzienlijk kleiner. Vergelijkbare Amsterdamse noodwoningen waren max. 8,50 m x 5,50 m = 46,75 mē; zie Werktekening met voor- en zijaanzicht en plattegrond, TYPE A7 / 4-7 kinderen (Archief van Architectenbureau Baanders, 1945).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: