044a1936

<- Back | Index | Next ->

044a1936.jpg

Augustus 1936

Reactie 1:

José Laheij, 01-10-2018: Dit is een trouwfoto van mijn ouders: Henricus Gerardus Antonius Laheij met Margaretha Wilhelmina Reijnen in Nijmegen. De grote bruidsmeisjes achter het bruidspaar zijn Mies en Dien Reijnen, dochters van Anthonius Theodorus Reijnen (o.a. secretaris/penningmeester bestuur Goffert) en Antonia ....
Reactie 2:

Ria van Dinteren, 17-10-2018: De moeder van Margaretha Wilhelmina Reijnen heette van haar meisjesnaam Antonia Croonen. Zij was het 5e kind uit een gezin van 7 kinderen.
Reactie 3:

José Laheij, 09-11-2018: Hartelijk dank voor de reactie Ria, en hierbij nog enkele aanvullingen en correcties op bovenstaande reactie van je.

Mijn moeder, Margaretha Wilhelmina Reijnen is de dochter van Wilhelmus Theodorus Reijnen geboren op 16-08-1852 in Nijmegen en Maria Elisabeth Reuskens. Trouwdatum: 12-05-1898 in Nijmegen. Dit was het tweede huwelijk van Wilhelmus Theodorus.

Zijn eerste huwelijk was op 28-06-1877 in Nijmegen met Everdina Wilhelmina Peters. Everdina is geboren op 04-12-1854 in Nijmegen. Everdina Peters is overleden op 26-02-1898 in Nijmegen, 43 jaar oud. Uit dit eerste huwelijk zijn 9 kinderen geboren.

Uit het tweede huwelijk van Wilhelmus Theodorus Reijnen met Maria Elisabeth Reuskens zijn vier kinderen geboren, waarvan Margaretha Wilhelmina, geboren op 25-08-1906 in Nijmegen, de jongste was.

Wilhelmus is overleden op 16-03-1934 in Nijmegen, 81 jaar oud. Maria Reuskens is Maria is geboren op 27-02-1862 in Nijmegen en overleden op 13-03-1930 in Nijmegen, 68 jaar oud.
Reactie 4:

Ria van Dinteren, 11-11-2018: Beste José, hartelijk dank voor de reactie.
Kort samengevat:
1. Mies Reijnen en Dien Reijnen zijn zussen, dochters van Anthonius Theodorus Reijnen (o.a. secretaris/penningmeester bestuur Goffert) en Antonia Croonen. Antonia was het 5e kind uit een gezin van 7 kinderen.
2. Margaretha Wilhelmina Reijnen is dus een nichtje van Mies en Dien Reijnen, die tijdelijk bij Anthonius Theodorus Reijnen en Antonia Reijnen-Croonen heeft ingewoond.
3. Mijn oma Wilhelmina van der Zanden-Croonen en Antonia Reijnen-Croonen waren zussen van elkaar. Mijn moeder Joanna Maria, Mies en Dien Reijnen waren nichten van elkaar. Dien is, na het overlijden van haar man Bertus Thoonsen, kortbij mijn moeder in Druten komen wonen. Tevens niet zover van haar jongste dochter Git.
Reactie 5:

José Laheij, 11-11-2018: Beste Ria, hartelijk dank voor je reactie.
Mijn moeder was de jongste zus van Adriaan (mijn oom Ad). Zij heeft na de dood van hun vader bij hem en Tonia gewoond tot haar huwelijk. Zij is getrouwd vanuit het huis van Adriaan en Tonia aan de Berg en Dalseweg. Daar is de foto ook gemaakt
Mijn moeder is dus de tante van Mies en Dien en zij zijn mijn nichten. Mies en Bert woonden op de St. Annastraat. Zij hadden meen ik naast hun kinderen Git en .. ook nog twee oudere kinderen waar zij voor zorgden.
Reactie 6:

Ria van Dinteren, 12-11-2018: Beste José, nogmaals hartelijk dank voor de reactie.

De juiste samenvatting luidt als volgt::
1. Mies Reijnen en Dien Reijnen zijn zussen, dochters van Adrianus Theodorus Reijnen (o.a. secretaris/penningmeester bestuur Goffert) en Antonia Croonen. Antonia was het 5e kind uit een gezin van 7 kinderen.
2. Margaretha Wilhelmina Reijnen is een tante van Mies en Dien Reijnen, die tijdelijk bij Adrianus Theodorus Reijnen en Antonia Reijnen-Croonen heeft ingewoond.
Ook Maria Reijnen geboren in 1899 heeft bij mijn oudoom Adriaan en mijn oudtante Tonia ingewoond. (zie woonkaart)
3. Mijn oma Wilhelmina van der Zanden-Croonen en Antonia Reijnen-Croonen waren zussen van elkaar. Mijn moeder Joanna Maria van der Zanden, Mies- en Dien Reijnen waren nichten van elkaar. Dien is, na het overlijden van haar man Bertus Thoonsen, kortbij mijn moeder in Druten komen wonen. Tevens niet zover van haar jongste dochter Git.
4. Ook mijn oma heeft, nadat haar man in 1941 overleden was, een periode bij haar zus Antonia en zwager Adriaan op de Berg en Dalseweg 257 gewoond.(zie woonkaart)
5. Niet Mies, maar Dien is gehuwd met Bertus Thoonsen en woonden op de St. Annastraat 164. Zij hadden samen twee dochters. Hun oudste dochter was Mieke en de jongste Git. In de oorlogsperiode zijn de ouders van Riet en Ellen van Aarle omgekomen. Dien en Bertus hebben zich toen over Riet en Ellen ontfermd, opgenomen in hun huis en verzorgd tot zij zelfstandig gingen wonen.
6. Wat ik verder nog heb kunnen vinden in de adresboeken van Nijmegen:
a. Algemeen adresboek van de stad Nijmegen en omliggende dorpen 1948
Reijnen, A.Th. hoofd gem. diensten en secr.-penningm. der Stichting Stadspark “De Goffert”, Berg en Dalseweg 257.

b. Algemeen adresboek voor de stad Nijmegen en omliggende dorpen 1951
Katholiek Thuisfront
Stedelijk bureau: van Slichtenhorststraat 81, tel. 24220
Voorzitter: A.L. Niesten, Delistraat 3.
Vice-voorzitter: A. Reijnen, Berg en Dalseweg 257
Secretaris: H. Burgers, Berg en Dalseweg 272
Penningmeesteresse: Mevr. H. van Beek-van Reeken, Stijn Buijsstraat 9a.

c. Algemeen adresboek voor de stad Nijmegen en omliggende dorpen 1955
Stichting “Stadspark De Goffert
St. Canisiussingel 10a.
Voorzitter: Mr. Ch. M. J. H. Hustinx, burgermeester.
Secret-penningm.: A. Th. Reijnen, Berg en Dalseweg 257, telefoon kantoor 26821, woonhuis 25950
Bestuursleden: Mr C.J.A.M. ten Hagen, A. Huisman, O.C. Huisman en Th. J.A. van Leeuwen.
Adviserende leden van het bestuur: H. de Goede, N. Blok, B. Hoomberg.
Voor aanvragen van het huren van het stadion en van het openluchttheater enz. dient men zich te wenden tot de secretaris-penningmeester van de Stichting.

d. Algemeen adresboek voor de stad Nijmegen en omliggende dorpen 1955 10. Verenigingen
Vereniging ter Bevordering van het Vreemdelingenverkeer ”Nijmegen Vooruit”.
Voorzitter: O.C. Huisman, Groesbeekseweg 221.
Vice-voorzitter: W.H. Geurts, Groesbeekseweg 25.
Secretaris: Notaris J.M. Roodvoets, Joh. Vijghstraat 2.
Penningmeester: A. Th. Reijnen, Berg en Dalseweg 257
Directeur: H. Hoeneveld, Javastraat 146, Tel. 23387.
Kantoor: Kiosk Stationsplein, Telefoon 24520

Met vriendelijke groet,
Ria

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: