186

186.jpg

Hunnerpoort met Belvédère.
Reactie 1:

Ad Becude, 14-02-2016: Mijn betovergrootvader Christoffel Becude heeft rond 1868 aan deze poort gestaan als Rijks Commies en woonde in Sluisje, dus buiten de poort.
Het Commiezen kotje (hokje) staat rechts van de poort.
Reactie 2:

Paul Broekman, 27-07-2019: Ik keek op Noviomagus, wat er te lezen viel over de Hoenderpoort/Hunnerpoort, dit in verband met mijn stamboomonderzoek.
In reactie 1 staat dat de betovergrootvader van Ad Becude daar commies was.
Mijn betovergrootvader Frans Broekman was getrouwd in 1785 met een burgeres uit Nijmegen Gerritje van Hal, die in 1783 ‘Aan de Hoenderpoort’ woonde met haar vader Cost Sanders van Hal die daar poortwachter was rond 1758.
Cost Sanders van Hal werd in 1760 Poorter van de stad Nijmegen en wel ‘vereert’ wat wil zeggen dat hij er niets voor heeft moeten betalen, omdat hij een bijzonder ambt had in dienst van de stad.
Poortwachter Van Hal woonde boven de poort. De Hoenderpoort/Hunnerpoort was één van de belangrijkste toegangspoorten der stad.
Reactie 3:

Paul Broekman, 28-07-2019: Hierbij stuur ik een tekening van Jan de Beijer, welke bewaard wordt in het Rijksmuseum. De datering is 1752 en de tijd dat Cost Sanders van Hal er poortwachter was. 


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.