060

060.jpg

Broerstraat met zicht op de Broederenkerk ook Broerskerk of Sint Dominicuskerk genoemd.
Reactie 1:

M. Hermens, 03-07-2022: Deze kerk stond vrij bovenaan de Broerstraat. Wat voor winkels bevinden zich momenteel op die hoogte? Jamin?
De winkel op de hoek: Presburg. Familie van de moeder van Karl Marx?
Reactie 2:

Jan Remis, 04-07-2022: De Dominicuskerk zat links van het grote pand waar in de jaren '50 v.d. Borg en later de Priba en een winkel van V&D inzaten. Tegenwoordig is dat pand opgesplitst in meerdere winkels, o.a. Blokker. Op de plaats van de kerk is nu de onderdoorgang naar het Kerkegasje en de winkel van Ziggo.
Het schoenenmagazijn van Presburg had ten tijde van de vestiging in Nijmegen in 1935 (in het oude pand van de Fa. Bahlmann & Co.) reeds 21 filialen in Nederland.
Reactie 3:

Jan Haefkens, 05-07-2022: Thuis werd deze kerk als Broerstraatskerk aangeduid en volgens mij zijn er zelfs nog plannen geweest om deze markante kerk te herstellen. Toen de zaak van Van der Borg werd geopend aan de Broerstraat, stond een deel van de kerk er nog.
Vóór de opening van de nieuwbouw in de Broerstraat, zat Van der Borg in de Van Welderenstraat. Zelfs de winkelcheffin - een aardige grijzende dame - kan ik mij nog goed voor de geest halen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.