13.jpg

< Back | Index | Next >

Stromberg, 30 April 1944

Beste Allemaal

Zondagmorgen. Kop op! Moed en vertrouwen! Laat dat ons parool zijn. Ach ja, ik weet wel, t zal vaak niet meevallen, t verlies van Annie te vergeten. Maar toch moeten we vertrouwen hebben in de toekomst. Men moet de wereld in zn geheel bekijken: hier op Stromberg lopen ook heel wat mensen in de rouw. Daar is de man gevallen, hier de zoon, ergens anders is t reeds de twede in t zelfde huisgezin.

De laatste brief die ik van thuis heb is van Moeder van de 23e. Bedankt ervoor, Moe. U schrijft daarin dat U lang niets meer van gehoord heb, mar ik schrijf toch minstens 1x per week. De 2 pakjes heb ik ook gekregen. Nogmaals bedankt. Fijn dat Mientje en Toon naar Berchem zijn geweest. Daar moeten jullie maar zo vaak mogelijk naar toe gaan. t Is goed, geloof ik, voor de gezondheid!!! Wat de foto van Annie betreft, t is maar te hopen dat t gauw in orde is. O, ja, dat schiet me net te binnen. Aan mijn adres moet ook nog 21 worden toegevoegd. (dus in 21 in een cirkel). Ja die cirkel van mij is wel niet erg mooi rond, maar jullie doen t dan wel mooier h? 21 is t postgaunummer. Nu ik in de schrijfbehoeften aan het rommelen ben, zie ik nog de brief van Vader en Moeder liggen die van de 16e. Ook nog hartelijk bedankt, Vader en Moeder. Verleden week is er hier een H. Mis voor Annie geweest. Ook hier is t erg druk met Missen bestellen. En nu had ik nog een verlanglijstje: een paar slobjes (dan heb ik een paar in t voren), een velletje postpapier en een of twee bonte zakdoeken. Morgen een Mei hebben we vrij, en dan gaan we misschien naar Detmold. Een van de mooiste streken in Duitsland.

Dinsdagavond 2 Mei.

Ja, hoor we zijn naar Detmold geweest. Donderwetter wat een mooie plaats en een mooie omgeving is dat. We zijn s morgens om kwart voor zeven gegaan en waren om half elf thuis. H het heeft me werkelijk goed gedaan een dag eruit te gaan. Gaan jullie ook maar zoveel mogelijk uit. We zijn ook nog naar het Hermannsdenkmal geweest. Dit standbeeld staat boven op een berg. t Hele gevaarte is 54 m. hoog. t Beeld zelf 27 m. en t zwaard dat ie in de hand heeft is 7 meter lang. De berg, die we moesten beklimmen om bij t standbeeld te komen is ontzettend stijl la de Lindeberg in Nijmegen en de weg is 2.5 k.m. lang. Dus dan weet U t wel. Hoe is t anders in Nijmegen gesteld? Schrijf me eens hierover. Om nog op Detmold terug te komen, onderweg hebben we van een Hagenaar heel vel broodbonnen met zn allen gekregen. Dus toen hebben we eventjes flink gegeten en s avonds nog een portie stampot in een wachtkamer in Herfeld. Ik heb zojuist bij het opsteken van een cigaret de inktpot omgegooid!!! Enfin, ik schei ermee uit, ik weet niets meer. Dus allemaal de groeten van Henk. 

P.S. Zojuist de brieven van Mientje en Willy van de 24e April ontvangen. Hartelijk bedankt. Allebeide hoor.

H. Thijssen 
Bei Rose
Stromberg i./W.
ber Oelde

13.jpg


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)