09.jpg

< Back | Index | Next >

Stromberg 24-11-‘43

Beste Vader en Moeder en allemaal.

Vrijdagavond kwart voor 6.

We zijn hier al een beetje in Kerststemming. Als de voortekenen niet bedriegen, dan hebben we, ondanks het feit dat het oorlog is en we ver van huis zijn toch nog een prettige kerstmis. Ik zit nu in de eetkamer die prachtig versierd is en waar ook een mooie kerstboom staat.

Vanmiddag waren we om 12 uur klaar. Eerst werd de kerstboom gezet, toen onszelf gebaad en geschoren: dus we hebben al Zondag. Zojuist heb ik voor het eerst in Duitsland gebiecht. De priesters zijn hier al even vergevingsgezind als in Holland!

Dinsdagochtend zijn we met z’n tweeën naar den kapelaan geweest. Maar “eventjes” van 8 tot 10 uur. We kregen allebei 10 appels. Woensdagavond ben ik naar den kapper geweest. Dit was de eerste keer bij een “vreemde”. [noot: de vader van Henk was kapper, Hatertseweg 50].

Van de week heb ik aan een werkbank gewerkt en “echt” timmerwerk verricht. Zoals ik reeds eerder geschreven heb, schiet de tijd erg gauw op en ’t is zo 1944 en kan ik eens over verlof beginnen te denken. Nu Vader en Moeder, ik schei er mee uit, want ik weet niets meer alleen dat de kok erg z’n best gedaan heeft en dat is een voornaam ding. Wat ie van mekander gebokst heeft vertel ik wel in de volgende brief. Daaaaaaaaag. Henk.

09.jpg


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)