08.jpg

< Back | Index | Next >

Stromberg, 18-12-‘43

Beste Vader en Moeder

Hier is weer een briefje van mij. Nieuws heb ik niet, maar ja, ik wil toch nog van mij laten horen. De tijd schiet hier erg gauw op. Vandaag heb ik precies een maand gewerkt. Nou en de volgende week is ’t vrijdagmiddag reeds Zondag en dan de week daarop een kort weekje en ….. ’t jaar zit er op. Zoals U reeds weet behoeven we Zaterdags ’s middags en Zondags niet te werken. Vandaag was ‘t “verzoendag” en we hebben RM 10,= Kerstgave gekregen. Tevens kreeg ik 20 Mark voorschot. Wim heeft me ook geschreven. Als U mij schrijft dan wilt U wel de brief laten aantekenen, dan is die zo hier. Nu is ’t reeds 11 uur en de jongens liggen alle  reeds op bed. Vandaag hebben we schoonmaak gehouden. ’t Was vandaag tamelijk goed weer en alle bedden en dekens zijn eruit geweest.

Zondags ’s morgens ga ik om 10 uur naar de Mis en om 12 uur is eten en ’s middags lopen we (een klein uurtje) naar Oelde en gaan dan naar de “kino”. Vanmiddag heb ik ook naar Oelde gelopen om inkt te halen voor de Russen dan krijg ik cigaretten en tabak.

O ja moeder wat ik vragen wil, zoudt  voor mij slobjes willen maken. Er is geen haast bij hoor. Ik bedoel slobjes voor de klompen. Er zal op zolder nog wel een oud stuk lap liggen. Wanneer ik slobjes heb dan draag ik geen kousen, want ik heb nu de mofjes die U voor mij gemaakt voor om de polsen, om de enkels gedaan. Wanneer ik eind Januari of begin Febr. Met verlof kom dan neem ik die mee. Nu Vader en Moeder ik schei ermee uit ’t is al laat en ik wou Wim ook nog schrijve, dan kan ik de brieven morgenvroeg posten. Dus Vader en Moeder en allemaal de hartelijke groeten van Henk.

08.jpg


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)