07.jpg

< Back | Index | Next >

Henk Thijssen is dus in 1943 verplicht te werk gesteld in Duitsland. Hij kwam in Stromberg, Westfalen terecht. En schreef vandaar regelmatig naar zijn ouders op Hatertseweg 50 (kapper A.J. Thijssen). De oudste brief dateert van 9 november 1943.

Transcriptie:

Stromberg, 9-11-43. 

Beste Vader en Moeder.

Allereerst moet ik U hartelijk bedanken voor ’t St. Nicolaaspakket. Want zo zal ik ’t maar noemen. Ik heb er goed van gesmuld, en ’t andere goed kwam me goed van pas. Dus beter kon ik ’t niet treffen. Zeg Vader U bent zeker behalve als van Gend en Loos ook als Quick supporter naar Apeldoorn geweest. Ik las tenminste in de krant (wij krijgen hier ’t Volk) dat Quick in Apeldoorn gespeeld had. Misschien dat ik eind Januari met verlof kom. Maar reken U er maar niet op. 

Wat mij betreft is ’t zo eind Januari want de dagen gaan hier vlug voorbij. Hier tel ik dagen op de werf moest ik uren tellen. ’t Eten is heel goed ik behoef er niets meer bij te hebben. Dat ik ’s avonds voor bed niets meer krijg, ben ik helemaal aan gewend, ’s avonds om half zeven krijgen we middageten met vooraf soep of pap. Dit laatste wisselt met de dag. 3 Dec(?) heb ik RM 18.45 gebeurd. Ik verdien nu 60 pf. p. uur omdat ik boven de 21 ben anders 55 pf. Wij krijgen elke 18e en 3e van de maand salaris. De 18e voorschot en de 3e afrekening. We werken van ’s morgens 7 tot half 7. Met 3 pauze’s: een van een uur en 2x een kwartier: dus in totaal 10 uur per dag.

07.jpg

Reactie 1:

Wil Struike, 10-08-2015: "En schreef vandaar regelmatig naar zijn ouders op Hatertseweg 50 (kapper A.J. Thijssen)."
Het Adres moet zijn: St. Jacobslaan 50.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
onthoud dit (1 uur)