054-Rozenbuurtoud006.jpg

< Back | Index | Next >

054-Rozenbuurtoud006.jpg

Cees de Vos had een tijdje geleden een verhaal bij een van de foto's van de Oude Rozenbuurt.

Hier de tabaks winkel waar Cees op doelde.
Ik weet van mijn moeder dat men er na sluitingstijd ook tabak kon krijgen via de poort aan de in het verlengde van de zijgevel.

Collectie: Maichel Beerden

Reactie 1:

Monic Armiento-Hissink, 13-05-2014: dit is het sigaren winkeltje van mijn oma. Ook lang nadat zij de winkel niet meer had kon je bij haar nog steeds sigaretten en frisdrank kopen. Ook verkocht ze er snoep. De winkel zelf heb ik niet meer gekend maar ik weet wel dat mijn oma er nog lang heeft gewoond en dat het is verbouwd tot woonhuis. Waar vroeger de winkel was, was toen de Huiskamer. Door een gangetje kwam je in de keuken waarachter een deur de trap naar boven verscholen ging. Boven waren er drie slaapkamers waarvan die boven de winkel/huiskamer de grootste was. Via de gang vanaf de keuken had je links de voordeur aan de Hatertseveldweg en rechts een soort oude keuken/bijkeuken en douche. Via deze ruimte kwam je op een binnenplaats. De poort tussen de huizen geeft toegang tot die binnenplaats. Ik kan me ook nog de ouderwetse wasmachine herinneren met de mangel erop, en nog eerder het wasbord. Mijn oma heeft er tot aan de sloop nog gewoond voordat ze op de Graafseweg ging wonen in de bejaarde woning.

Ik ben nu bezig de foto's van mijn moeders inboedel te sorteren en ben ook al foto's tegen gekomen die vanuit de slaapkamer boven de winkeldeur zijn gemaakt van mijn vader die op zijn fiets naar zijn verloofde ging. Mijn oma was mevr. Hermans-van Nieuwland. Als ik de boel op orde heb zal ik kijken of er nog leuke foto's tussen zitten.
Reactie 2:

Bert Visser, 08-06-2014: I think this is the place where a "van Balkom family" had a grocery shop in the 1950's. My parents had a bakery shop straight across the road.

Redactie: dat was een andere winkel: de tabakswinkel van de foto stond op de hoek Asterstraat-Hatertseveldweg. De levensmiddelenzaak van Van Balkom was een zijstraat noordelijker, op de hoek Leliestraat-Hatertseveldweg.
Reactie 3:

Monic Armiento-Hissink, 26-06-2014: Een foto van de moeder van mijn moeder in de deuropening van wat toen nog niet de sigarenwinkel was (er hangen nog geen reclame borden naast de deurposten).

Reactie 4:

Yvon Speyer, 17-09-2016: wij woonde op asterstraat 6 en ik ben vaak bij moeke hermans zoals wij haar noemde snoep gaan kopen van mijn zondagsgeld....centen

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: