052-hatertseveldweg.jpg

< Back | Index | Next >

052-hatertseveldweg.jpg

Dit is waarschijnlijk nabij de hoek Hatertseveldweg-Asterstraat. Op de hoek aan de rechterkant zat vroeger Hermans, dat was een soort sigarenwinkeltje. De personen op de foto zijn mij verder allemaal onbekend.

Collectie: Geer Scholten

Reactie 1:

Geer Scholten, 06-03-10: De derde staand van links is mevr Wietske Sibma Kloosterman, de eigenaresse van Maas en Waal.
Dan zullen de andere dames personeelsleden, of de vrouwen ervan zijn, met bijbehorende kinderen.
Aan de vlaggetjes te zien op de achtergrond zou deze foto best tijdens de bevrijdingsfeesten gemaakt kunnen zijn. En de locatie lijdt geen twijfel, Hatertseveldweg nabij hoek Astertraat.

Reactie 2:

Gerard Centen, 07-03-2016: In mijn herinnering zie ik een groepje jongens, uit de Rozenbuurt veel bekende gezichten, ik zelf woonde in de oorlog in de Wolfskuil.

Vanaf September 1944 werd er in het bos bij Villanova massaal hout gekapt door de bewoners uit de Wolfskuil, vaak op de vuist met de hulp-politie. Wij jongens in de leeftijd van 10 tot 14 jaar vonden dat wel heel spannend, en hakten ook bomen om, die hulppolitie kreeg ons toch niet te pakken.
Maar uit de Rozenbuurt was een groepje jongens die kwamen ook naar dat bos om hout te kappen. En dat werd ook een klein oorlogje, want het bos lag tegen de Wolfskuil dus dat was van ons! Het werd dan de wet van de sterkste: de ene keer wij uit de Wolfskuil, de andere keer de Rozenbuurt die won, en zo gingen we met zen allen de winter door van 1944-45.

De vierde jongen van links (gehurkt) is volgens mij Teun Ringelestein, later voetballer bij NEC, eerste elftal, technisch befaamde speler, met goeie kap beweging, en sterk. In 1957 heb ik hem nog ontmoet bij Willem Smit transformatoren.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: