006-hatertseveldweg2.jpg

< Back | Index | Next >

006-hatertseveldweg2.jpg

Een bekend gezicht voor oudere buurtgenoten, de levensmiddelenzaak van Van Balkom, hoek Leliestraat en Hatertseveldweg met op de achtergrond duidelijk zichtbaar de schoorsteen van Maas en Waal. Foto gemaakt jaren 70.

Hieronder dezelfde situatie in januari 2007

Reactie 1:

Riekie Schuurmans, 17-06-2014: in 1948 ben ik in de Leliestraat geboren, met mijn ouders en mijn broer Wil hebben wij daar een paar jaar bij mijn opa en opoe gewoond, daarna zijn we naar de Gouverneursbuurt verhuisd.
Ik kan mij de winkel Van Balkom nog heel goed herinneren, en de bakker in de straat, ik geloof dat 't bakkerij Toonen was, daar gingen we altijd naar toe, met de zusjes van mijn vader en met mijn nichtje Els, zij heeft daar ook gewoond.
Reactie 2:

Ria Thijsen, 13-12-2015: Ik ben geboren in de Rozenstraat 36 bij de zus van mijn vader. Bijna de hele familie van mijn vader en moeder woonde in de Rozen of de Leliestraat. Ik weet het nog goed de winkel en bakkerij van Toonen, de melkboer Bert Theunissen, de spar winkel van Bernard Wolters, het winkeltje van oude vrouw Koenders die heel vaak werd gepest. Boven aan groenteboer Balkom op de Hatertseveldweg, de slagerij van van Duuren, de fornituren winkel van v.d. Pol en 'n stukje hogerop richting de stad café Ingerbleek en fotograaf Verweij. Hoe langer je nadenkt hoe meer er naar boven komt.
Reactie 3:

Ton van Wamel, 06-11-2017: Ik kan me de winkel van van Balkom goed herinneren. Mijn broer Geert trouwde met Ank van Balkom en woonde een tijdje op de bovenverdieping waarna ze zijn verhuisd naar de Hatertseveldweg. Ank heeft nog een broer Bert en een zus Truus.
Reactie 4:

Annette (Nettie) Verhaaff-Perenboom, 24-03-2019: Ria Thijssen, ik kan me jou nog herinneren. Ik woonde tussen slagerij van Duuren en fourniturenwinkel van de Pol.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: