002Kronenburgersingel2.JPG

<- Back | Index | Next ->

002Kronenburgersingel2.JPG

Pand Tesser zijde Kronenburgersingel

Reactiepagina
Reactie 1:

Rien Vermeulen, 16-03-2014: Dit was ook de ingang naar beneden van de Ford garage Mestrom.
Reactie 2:

Boy van Pelt, 18-03-2014: Dit is niet de Ford garage van Mestom, maar van Karel Wolf. Zij verkochten de Engelse Ford. Mestrom zat op de Graafsweg naast het Belasting kantoor. Hier op de Kronenburgersingel heeft ook een benzine pomp gestaan, heb daar menig litertje benzine getankt voor Fl.0,25 per liter, dat was eind jaren vijftig. Wolf is omstreeks 1965 verplaatst naar de Oude Haven in de oude tram remise. Voor onderdelen moest je een paar trapjes op om bij de Bali van het onderdelen magazijn te komen. Henk van de Bent was daar verkoper, zoon van pannekoek restaurant de Duivelsberg.
Reactie 3:

Andre Kersten, 10-06-2014: Voor de sloop zat hier nog een tijdje het grote antikwariaat Boekwerk, bestierd door Emile Kerssemakers, Harry Hendriks en Ben van Nijnatten. Menig boekenliefhebber zal zich vergapen hebben aan de enorme hoeveelheid boeken die daar stonden in diverse stellingen.
A.S.W. Rosenbach schrijft ergens: Na beminnen is boeken verzamelen de opwindendste sport van alle.
Reactie 4:

Harry Hendriks, 02-09-2015: Beste Andr, je bent er vaak genoeg geweest. Het waren drie zaken onder n dak, en het heette "De Boekenpassage" (Je kon er vanaf twee straten zowel in als uit). Overigens heeft al die tijd beneden in de kelder een lichtreclame van de Esso gelegen (in de vorm van de 4 letters), die ik bij ontruiming van het pand heb aangeboden aan de projectontwikkelaar Giesbers om beneden in de nieuw te bouwen parkeerkelder op te hangen als herinnering aan de historie en gebruik van deze plek. Jammer genoeg heb ik het als oud-ijzer moeten wegdoen. Vr het pand aan Kronenburgersingel moet een bouwwerkje met stalen kozijnen en glas hebben gestaan met daar bovenop deze neon reclame van Esso.
Reactie 5:

Harry Hendriks, 03-09-2015: Een kleine correctie aangaande de neon-reclame: er is een prachtige foto uit 1953 te vinden in het gemeente archief (nummer GN5101). Daarop is duidelijk te zien waar de reclame staat. Ook staat daarop een afbeelding van het houten gebouw naast de garage van Karel Wolf. Toch eeuwig zonde dat de voormalige garage is gesloopt.


Bron: beeldbank RAN GN5101


REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: