44.jpg

< Back | Index | Next >

44.jpg

Foto 44: Een jeugdband met stevige kolbaks speelt ter opluistering. De naam van deze groep weet iemand vast te achterhalen.

Reactie 1:

Hans Sünnen, 12-02-2011: Hier een Reactie op de foto's van gastredacteur Chris de Reus, Nijmegen in de jaren 50 en 60 vorige eeuw. Foto 44 is de jeugddrumband Petrus Canicius Broederschool. Ik meen uit de Hertogstraat.

Reactie 2:

Henk van der Logt, 14-02-2011: De drumband op foto 44 van de serie van Chris de Reus is de drumband van de Petrus Canisiusschool in de Hertogstraat.

Reactie 3:

Jos Glaap, 07-08-2011: Ik ben op zoek naar foto's van de muziekband uit de Hertogstraat school van de paters. Heeft iemand nog foto's uit 1965 of zo? Zelf zat ik op deze school in deze periode. In de pauze fluiten en kwartliters melk drinken van Melkerij Lent. Toen in Drumband Groot Dukenburg getrommeld, daarna trommelen in het Nijmeegs Amusements Orkest, Universiteits Dans Orkest etc. Ik trommel nog steeds door Nederland, het zal wel aan de opvoeding liggen.

Reactiepagina
Reactie 4:

Harry Kuijltjes, 30-09-2014: Het volgende kan ik mij nog goed herrinneren, in 1955-56 zat ik in de eerste klas van de broederschool aan de Hertogstraat en volgens mij zaten de jongens van de vijfde en zesde klas bij de drumband van de school. Ik heb het korps een paar keer zien lopen in unieform en zij hadden een grote en een kleine tamboer-maitre en die kleine heette Friedje en dat maakte veel indruk op mij, dat wil ik later ook gaan doen, met die stok lopen.
In de grote vakantie in 1956 ben ik met mijn ouders naar Arnhem verhuist en daar werd mijn hobby paard rijden. In 1963 zijn we verhuist naar Roermond, maar de drumband van de lagere school in Nijmegen was ik niet vergeten. Na te zijn ingeburgerd ben ik bij het plaatselijke jachthoornkorps muziek gaan leren en wat later de opleiding voor instructeur-tamboer-maitre gevolgd, vanaf 1970 tot 2005 heb ik naast mijn beroep als banketbakker een aantal muziekkorpsen in midden-limburg onder mijn hoede gehad. de droom die ik als jongen van zeven jaar in Nijmegen had, is voor mij uitgekomen, al heb ik het natuurlijk wel zelf moeten doen.
Harry Kuijltjes, Roermond

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: