19.jpg

< Back | Index | Next >

19.jpg

Foto 19: Maar, een tikje met de camera naar links en de kolossen komen in beeld, hier tussen 
Barbarossastraat en de Batavierenweg.

Reactie 1:

Jan Botma, 27-01-2011: Ik heb een vraag over foto 19 uit de nieuwe fotoserie van Chris de Reus.

(Bron: RAN-beeldbank)

Zijn de omcirkelde gebouwen de overblijfselen van hotel Hundisberg?
Ik kan op de site (en op Google) weinig hierover vinden. Bijv waarom alles in dat gebied is gesloopt
na de oorlog en dit gebouw is blijven staan. Heeft het na de oorlog nog een funktie gehad?

Reactie 2:

Rob Essers, 04-02-2011: De door Jan Botma omcirkelde gebouwen zijn niet de overblijfselen van Hotel
Hundisberg. Dat stond op de hoek van de Beatrixstraat en de Batavierenweg. Daar staat nu Royal Haskoning, Barbarossastraat 35.  Op bijgevoegde foto uit de Historische @tlas Nijmegen (= Luchtfoto 2010 + Schade bevrijding 17-21 sept. 1944) staat hotel Hundisberg in de rode cirkel.

De foto uit de jaren '50 is gemaakt voor Sterreschansweg 2 (hoek Arnoldstraat) in de richting van de St. Stevenstoren (gele pijl). Op de plaats van de Arnoldstraat stond Barbarossastraat 73, maar dat pand is in 1944 verwoest. De naam Ottostraat is op 22 augustus 1951 door de gemeenteraad vastgesteld.

Het volgende pand aan de rechterkant van de gele pijl was Barbarossatraat 61. De panden Barbarossastraat 53 t/m 61 (tegenover de Pater Brugmanstraat) zijn bij de bevrijding verwoest. De ernaast gelegen panden Barbarossatraat 45-47 en 49-51 waren beschadigd, respectievelijk licht beschadigd. Ik ga ervan uit dat op de foto de zijgevel van Barbarossastraat 51 te zien is. Ook deze (licht) beschadigde panden hebben de wederopbouw niet overleefd.

Reactiepagina
Reactie 3:

Cees ten Have, 02-10-2019: De foto die een cirkel heeft lag tegenover ons huis Barbarossastraat 64-66. Ik heb nog meegemaakt dat deze huizen bewoond waren in de jaren 60. Mijn vader had de caravan daar gestald. Ook de brandweer en de GGD had daar de voertuigen staan. Het linker huis werd bewoond door de fam. Smits (de zoon was Cor hij voetbalde bij Quick Nijmegen en later bij NEC eerste elftal). Het woonhuis rechts werd bewoond door de fam. Scholten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: