12.jpg

< Back | Index | Next >

12.jpg

Deze wasgelegenheid was er door het ministerie neergezet en werd bij toerbeurt door de diverse verkennersgroepen gebruikt. Je kon er je body gaan poetsen maar ook de potten en pannen kregen daar hun schoonmaakbeurt.
1947 staat bekend als een van de warmste zomers ooit; niet tijdens ons verblijf aldaar. We kregen zo'n slecht weer voor de kiezen, dat we enkele nachten op de hooizolders van boeren uit de omgeving hebben geslapen. Mogelijk door het nog recent onder water staan van de polder en door het slechte en natte weer, werden we opgevreten door de muggen. 

In het washok hierboven ontwaarde ik 's morgens een vreemde knaap met, nota bene, ónze das om. De waarheid kwam al snel aan het licht: het was mijn broertje Wil, onherkenbaar geworden door de vele muggenbeten waar hij deerlijk last van had. De rest van het kamp werd hij aan mijn patrouille toegevoegd zodat ik een oogje in het zeil kon houden. We hebben het er nog wel eens over als we langs dit terrein (het is nú wel een flink bos) rijden in de buurt van zijn huis.

Reageer op deze foto, klik hier.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: