Nieuwe pagina 2

© copyright Geer Plönes, Digitale bewerking; Henk Kersten/Stichting Noviomagus.nl

Dhr. Geer Plönes is een regelmatige toezender van scans van historische foto's. De ansichtkaarten daaronder (die we overigens van hem cadeau hebben gekregen waarvoor hartelijk dank!) worden toegevoegd aan de collectie van Noviomagus.nl. Hieronder ziet u ander historisch materiaal. Dhr. Plönes meldt:

Ik ben nog in het bezit van twee kalenders: t.w. weekkalender van 1971, uitgegeven door de Stichting "Openbare Leeszaal en Boekerij te Nijmegen. Samenstelling Dr.Jan Brinkhoff. Ook heb ik een  kalender 1990, uitgegeven door de Carnavalsvereniging "De Dobbelaars", waarin veel foto's staan van 'Oud Hatert'. Enige scans daaruit:

Van een kennis kreeg ik de onderstaande foto toegestuurd. Hij wist zich namelijk te herinneren dat dit soort passagierstreintjes in de jaren 30-±1948 gereden hebben in Nijmegen. Hij weet niet waar deze foto gemaakt is. Ik kan mij het treintje ook nog herinneren dat van Nijmegen naar Venlo v.v. reed. Dit vanaf het station over het bruggetje dat gelegen was naast de St. Annabrug bij de Thijmstraat. Dan via de St. Annastraat verder langs alle dorpjes. Met de schoolreisjes toen, gingen wij er vaak mee naar de Plasmolen. Ik zie de hulpmachinist nog steeds met zijn rode vlag zwaaien op ieder kruispunt van wegen en hoor nog de luide bel. Vooral de situatie bij de Groenestraat was gevaarlijk. Deze treintjes hebben ook nog richting Druten gereden. Maar daar kan ik mij niets van herinneren. Een van de jongens op de voorgrond kon ik wel wezen. Verder is het leuk om aandacht te besteden aan de Postmensen en aan de transport-middelen van toen.

In de jaren zestig ben ik als noodwachtigplichtige Bescherming Bevolking bij de gemeente Nijmegen in dienst geweest. Ook een stukje nostalgie.

Reactie 1:

Henk Kersten, 24-05-2016: Heden bereikte ons het droevige bericht dat Dhr. Geer Plones onlangs is overleden. Naast het gastredacteurschap en zijn donaties reageerde Geer regelmatig op items op onze website. We zullen zijn bijdragen dan ook zeker missen. Wij wensen zijn vrienden en familie alle sterkte met dit verlies.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.