vGoorstraatBeckhoven53-09-20.jpg

< Back | Index | Next >

vGoorstraatBeckhoven53-09-20.jpg

Van Goorstraat 34, Beckhoven (hoek Van Dulckenstraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Harrie Wiertz: Op uw site kwam ik bij de 'Nijmeegse bakkerijen' een pand tegen waaraan ik goede herinneringen bewaar: Van Goorstraat 34, Beckhoven (hoek Van Dulckenstraat)
Toen ik in 1976 in Nijmegen kwam studeren, was dit hoekpand al geen bakkerij meer. Op de hoekkamer boven op zolder woonde Lex van Moorsel, die nu nieuwslezer is bij de regionale Limburgse RTV-omroep L1. Vanuit zijn kamer had je een prachtig uitzicht op café de Kroeg, schuin aan de overkant. Lex kwam uit Venlo, evenals zijn huisgenoot Hans de Wolf, die toen in hetzelfde pand woonde, achter Lex. Lex en Hans waren een jaar ouder dan ik en zaten dus al een jaar hier, toen ik in Nijmegen kwam wonen. De kamertjes waren klein, heel klein en vormden mijn eerste kennismaking met het fenomeen studentenkamer. Ik kreeg al snel een kamer in de studentenflat op de Jacob Canisstraat. Krap 3 x 3 meter, maar toch een zee van ruimte, vergeleken met hun domicilie. Hun ingang zat overigens niet op de hoek, maar voor de kijker rechts, op de Van Goorstraat.
Voor alle duidelijkheid: ook ik kwam uit Venlo, vanwaar ik met name Lex goed kende. Via hem raakte ik in Nijmegen met Hans bevriend.

Met vriendelijke groet,
Harrie Wiertz

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: