Wolfskuilseweg65Eelman53-09-06.jpg

< Back | Index | Next >

Wolfskuilseweg65Eelman53-09-06.jpg

Wolfskuilseweg 65, Eelman

fotovergelijking vroeger en nu

Heeft u herinneringen aan deze bakkerij? REAGEER

Reactie 1:

Co Klomp, 27-11-201: ik ben opgegroeid op de Wolfkuil, wij woonde in de noodwoningen op de Wolfskuilseweg nummer 20 recht tegenover Slagerij Coenen. Naar mijn idee was Eelman een kruidenier aan de andere kant van het pad op nummer 65. Eelman heeft zoals ik gehoord heb (juridisch) gevochten om het pand van Nillesen terug te krijgen. Dat is hem in de jaren 60 gelukt, toen is Bakkerij Nillesen verhuist naar Generaal Smutsstraat 2. We deden onze boodschappen dus bij Coenen, Eelman en Nillesen.

Reactie 2:

Co Klomp, 05-12-201: Eelman was geen bakker (misschien voor de oorlog) maar een kleine kruidenier waar je op de pof kon kopen, dat werd in de jaren 50 ook veel gedaan. En dat weet ik zeker want ik moest als kind vaak een boodschap doen bij Eelman.
Na de verhuizing naar het pand van Nillesen is het een kleine supermarkt geworden die later is uitgebreid met het pand er naast. Nummer 65 is weer een woonhuis geworden.
Slagerij Coenen was gevestigd op wolfskuilseweg 45.

Reactie 3:

Klaas Heeren, 16-12-2012: Robert Eelman was kruidenier. In de voorkamer was zijn winkel. Als kind moesten wij met een briefje van thuis de boodschappen halen. Als je arm was (zoals wij) konden de mensen uit de buurt ook wel eens poffen.
Ook kon je met een briefje van de ouderling (Paul Vernier) van de kerk boodschappen doen. Als ik zo terugdenk aan die tijd waren die huiskamerwinkels gemoedelijker dan de winkels van tegenwoordig.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: