WillemswegvLiempt53-07-47.jpg

< Back | Index | Next >

WillemswegvLiempt53-07-47.jpg

Willemsweg 58, Van Liempt 

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Pim Rutten: Toen ik nog op de Dr. Poelsschool een opleiding volgde als brood en banketbakker werd ik door een leerkracht (Dhr Tijdink) in het kader van je kent als fruiteler niks van bakkerijen, naar de bakkerij van de Heer Koster gestuurd om er de eerste beginselen van het vak te bekijken en te leren.
Op woensdagmiddag was het de bokkepootjes aan bijde kanten voorzien van chocolade (ziek was ik er van telkens mijn vingers aflikken) en op de Zaterdag was het bestellingen bezorgen in Nijmegen (wat kreeg ik veel fooi in het Willemskwartier). De eigenaar toen was de heer Koster en zijn vrouw was een dochter van bakker Pullens.
Een fruiteler van Staddijk in opleiding 
Pim Rutten wf.rutten@quicknet.nl

Reactie 2:

Gerda van Erp: Hier weer even een reactie op bakkerijen. Bij deze bakkerij heb ik ook gewerkt. Ik deed daar de afwas en mijn broer Wilbert Penninx werkte daar in de bakkerij. Hij heeft nog samen met een andere bakker het overheerlijke schuimgebakje uitgevonden. Nou dat was smullen tot jaren en jaren nadien. Met elke verjaardag hadden we ze in huis in grote hoeveelheden. Samen met mijn schoonzus Mieke ging ik op zaterdag altijd langs om het schuimgebak te nuttigen. Die aten we dan lekker in de auto op. Maar ik zie dat hij niet meer bestaat?? Dat is wel jammer. Maar helaas woon ik ook niet meer in Nijmegen maar in Amsterdam en daar hebben ze wel schuimgebak maar niet die van bakker Koster. Ik woonde toen die tijd in het Waterkwartier en ging er graag voor naar het willemskwartier mmmmmmmmmmmm smullen geblazen

Reactie 3:

Bert Pulles, 08-10-09: Bakkerij Kosters had de grootste slagroomgebakjes van heel Nijmegen.
De slagroom maakte hij zelf in de kelder. Niemand wist hoe hij dit deed. De keuringsdienst van waren kon er niets aan doen want de slagroom voldeed aan alle eisen.
De slagroom was voor hem veel goedkoper, en zo kon hij die grote gebakjes maken.
Hij vaarde er wel bij.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 4:

Veronique Hermans, 02-01-2015: Ik kende de familie Kosters heel goed. Heb er zelfs gewerkt, eerst als oppas en later begon je met huishoudelijk klusjes zoals afwassen en daarna mocht je pas in de winkel helpen. Beroemd was Kosters om zijn Bossche bollen en om zijn Koningsgebak. Dat was heerlijk en goedkoop. Met oudjaar werden er appelbeignets gebakken en oliebollen in het schuurtje buiten op de binnenplaats. Die oliebollenlucht ging in je kleren en haren zitten.
Reactie 5:

Ruud Jansen, 09-12-2018: Wat is er met Kosters gebeurt... Ik vroeg het me zomaar af.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: