Willemsweg209vBeckhoven53-08-09.jpg

< Back | Index | Next >

Willemsweg209vBeckhoven53-08-09.jpg

Willemsweg 209, Van Beckhoven

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

W. van Doorn, 25-05-09: Winkel en bakkerij gebouwd in een verbreed deel van de Willemsweg tussen Groenestraat en Thijmstraat. Vanuit de winkel kijk je in de lengterichting van de Willemsweg naar de Graafseweg. Ter plaatse is de weg verbreed tot een bestraat plein waarop een telefooncel staat. In 1946 maakte wij – een wandelclub – gebruik van dat plein, verzamelen en marsliedjes zingen. De club is opgericht door een gedreven mens – Bart v d Schouw – in zijn jonge jaren wielrenner bij Groenewoud. Vergaderen en samenkomsten onder een dak, maar waar. Bakker Beckhoven heeft lege meelzolder, met die wetenschap is het gelukt onderdak te krijgen voor onze bijeenkomsten. Er wordt vergaderd, gedanst en thee gedronken. Op de aankondiging van een vergadering staat onderaan altijd ‘theelepeltje meebrengen’.

Reactie 2:

Henk Elbrink, 30-08-10: Bij de foto van Bakkerij Eureka op de Willemsweg heb ik nog een herinnering. Ik zat eind jaren 60 op de Dr. Poelsschool om het vak van brood- banketbakker onder de knie te krijgen. Ik heb in de periode ook nog bij Kosters als hulpje gewerkt. Nu is mijn herinnering aan Bakkerij Eureka dat er een verzoek op de school was binnengekomen dat ze wel een hulpje konden gebruiken, ik mocht dit gaan doen. Mijn herinnering aan deze bakkerij is dat de eigenaar toen van Perlo was. Deze hadden ook een specialiteit en wel het maken van gelatine pudding met slagroom.

Reactie 3:

Jacques Janssen, 01-10-10: Deze winkel was de tweede zaak van bakkerij Beckhoven.
Op de hoek van Goorstraat-van Dulckenstraat was de winkel met bakkerij.
De fam van Beckhoven woonde in de van Goorstraat boven de winkel en bakkerij.
De winkel is nog te zien op het stratenoverzicht

Reactie 4:

Henk Hendriks, 05-10-10: De foto die het stratenoverzicht laat zien is niet van Bakkerij van Beckhoven, op de hoek van Goorstraat van Dulckenstraat, maar van Cafe de Kroeg op de hoek van de van Goorstraat en ik dacht de De Ruyterstraat. Voor de juiste foto zie van Goorstraat 34 Beckhoven op dezelfde site van Van Lith; Nijmeegse bakkerijen.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: