VtSantstraatDinnesen53-07-16.jpg

< Back | Index | Next >

VtSantstraatDinnesen53-07-16.jpg

Van 't Santstraat 137, Dinessen

fotovergelijking vroeger en nu

Ton Leenders: Het brood werd zelf gebakken van 1934 tot en met 1955, daarna werd het brood door bakkerij Roding geleverd. (Jozef Israelstraat en Ruisdaelstraat). Zaak ging over van vader op zoon Dinnissen en werd al snel verbouwd naar ijssalon. Een aluminium toonbank met daarin een opening waardoor je de bestelling diende te plaatsen. In 1971 werd de zaak verhuurd aan Dhr. Dick Willemsen die in 1977 het pand kocht. Tot 1989 werd er ijs verkocht, na beŽindiging werd het pand gekraakt.

Rinus Boers: Ik herinner mij nog heel goed dat bakkerij Dinnisen in de van Sandtstraat zat. Als kleine jongen woonde ik zoals je weet in de Wagenaarstraat. Dat was pakweg 100 meter bij de bakkerij vandaan. Ik ging met hem mee brood venten. Ik zat dan op het spatbord van de bakfiets.Ook hielp ik hem de bakkerij schoonmaken en bollen doormidden snijden om er beschuit van te maken.
Op de eerste dag dat ik daar werkte moest ik een mand met kadetjes wegbrengen naar Mevr. Becks in de Willem Heydstraat. Haar man was overleden en na de begravenis was er dus brood en uiteraard drank. Opa Becks lag thuis opgebaard en ik moest van Mev. Becks haar man bekijken. Ik heb er nachtmerries van gehad, want als 10 of 11 jarige was "lijken kijken"voor mij geen pretje. Voor de moeite van het helpen in de wijk en de bakkerij kreeg ik f.2,50 per week, en dat betaalde Dinnesen uit aan mijn Moeder.
Van Dinnesen kreeg ik steevast een draai om mijn oren als ik iets fout had gedaan.
Je moest de bakkerij in via een trap aan de achterzijde van het pand. Als ik mij goed herinner was dat aan de Daalscheweg.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: