VanHeutzstraatWillems53-07-15.jpg

< Back | Index | Next >

VanHeutzstraatWillems53-07-15.jpg

Van Heutszstraat 56, Willems

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Hans Douma: Ben in 1945 in Nijmegen, in de Frans Hals Straat geboren. Nadat mijn ouders in 1952 naar Amersfoort verhuisden ben ik bijna elk jaar bij mijn grootouders in Nijmegen op vakantie geweest. Zij woonden aan de Koolemans Beynenstraat 100 en de woning was gehuurd van Hans Maalsen, de slager. Links naast de bakker is ook de winkel van slager Maalsen. Ik ben daar steeds een paar weken gebleven en heb met de kinderen uit de buurt gespeeld. In de kazerne, in het kledingmagazijn, was ook een woning en een vriend woonde ook daar. We mochten als kinderen in de kazerne spelen, wat erg spannend was, want er waren nog schuilkelders etc.
Bij bakker Willems hebben we 's morgens broodjes gehaald en ik herinner me nog aan de "Mars" repen, waar je voor 5 sterren een nieuwe reep kreeg. aan de Hudora rolschaatsen en aan de bouwplaten voor schepen, die ik ergens in de stad kocht en op regenachtige dagen bouwde (schepen).
Een beetje "wehmut" komt op, als ik de woning zie. Ik kom bijna niet maar naar Nijmegen, nadat ik na mijn diensttijd in Duitsland ben gaan wonen, in 1968. Ik herinner me echter nog goed aan een paar namen van mijn vrienden: Han van Goethem en Sjaak Alrich, Jimmy Sanchez-
Als ze dit lezen zou ik het leuk vinden wanneer ze even kontakt me opnemen zouden.
Een kompliment aan Noviomagus. Ik heb met tranen in mijn ogen urenlang de website bekeken en heb nog steeds niet alles gezien. Het is een erg mooie website, beter kan het gewoon niet.

hartelijke groeten uit Osnabrueck van
Hans Douma

Reactie 2:

Jimmy Sanchez: Nog steeds ben ik eigenaar van het benedenhuis Koolemans Beynenstraat 96, dat is verhuurd sinds ik in 2003 naar Bangkok ben verhuist. Tijdens de vijftiger jaren woonde ik in de Koolemans Beynenstraat 116, en natuurlijk waren we klant bij Bakker Willems. Ik herrinner me Hans Douma ook en zou hem graag contacten maar heb helaas zijn e-mail adres niet. Vroeger als we “buiten speelden” was het feest als Kees met zijn bakfiets zijn ronde deed, we kregen altijd gratis “harde broodjes” van hem. Bij slager Maalsen kreeg je altijd een plakje leverworst. Zoethout, zwart en wit, haalden we bij “de zusjes Schouten” ( bakkerij Groesbeekse dwarsweg).Vanaf 1983 heb ik nog in de Koolemans Beynenstraat gewoond, en natuurlijk was ik klant van de onovertroffen “ Kaaskar” die toen in het pand van Bakkerij Willemsem zat. André, Ceres, Bakkerij Roding Jozef Israël straat (een vriendje van wie ik me herrinnner dat hij Corrie heette woonde daarboven, zijn vader werkte voor de bakkerij, samen met Wim Dens mochten we de speedboat bewonderen die in de garage van de bakkerij stond, we zaten op De Nijmeegse SchoolVereniging op de toen Driehuizerweg geheten Heyendaalseweg) eindeloos zijn de herrinneringen, een mooi initiatief deze site, via de prachtige foto’s ga ik nog even terug in de tijd.

Jimmy Sanchez

Reactie 3:

J. Zuure: Ik herinner mij deze bakker heel goed. In de oorlog mocht ik met mijn oom die vriend was met bakker Willems, naar zijn bakkerij. Daar werd ik getrakteerd op mislukte beschuitbollen. De ingang van de bakkerij lag in de van Heutzstraat, daar waren 2 groene deuren. Links van Bakkerij Willems was de slagerij van Maalsen. Schuin tegenover bakkerij Willems was 'n winkel met breiwol, knopen etc.en tevens was het 'n postagentschap.

Reactiepagina
Reactie 4:

Herman Driessen, 31-08-2014: Mijn vader Dum (Dominicus) Driessen uit Millingen heeft, na gewerkt te hebben bij Schoenmakers te Millingen, en Wout de Bie te Nijmegen, gewerkt bij Frans Willems. Dit is geweest begin '40 voordat hij in '43, voor de arbeitseinsatz naar Herne moest en daar bij bakker Wedding of Schweins terecht kwam.
Na de oorlog is hij gaan werken in Arnhem en Bemmel, om later terug te keren naar Nijmegen bij Roding Bakkerij.

Kan iemand bevestigen dat mijn vader bij deze bakker Willems is geweest? Hij was toen +/- 22 jaar.
Mocht er iemand foto's, documenten of verhalen hebben, dan zou ik die graag ontvangen.
Vrgr Herman Driessen
Reactie 5:

Sonja Willems, 09-10-2014: Op zoek naar familieleden vond ik de naam Mo Willems, een kleinzoon van bakker Frans Willems. Mo Willems is een schrijver van kinderboeken in de Verenigde Staten.
Hij schreef in een blog over zijn grootvader:

Willems Family Trivia
Here's a cool little story about my grandfather, Frans Willems, that I always thought was kind of cool. He was a baker in the town of Nijmegen, Holland, a town on the Rhine that was the location many battles in WWII, including "A Bridge Too Far".
After the war, F Willems had to fix the roof of his bakery. Traditionally you use either black or red tiles, but because of shortages, there weren't enough of either black tiles or red tiles available to completely fill his roof. The solution? Write his name in tiles.
The roof remains a monument to his inventiveness and ego to this day:


van Heutszstraat (bron: Google Streetview)

Weet iemand of Frans Willems en/of familieleden connecties hebben met Indonesië? Graag hoor ik het via babygator@gmx.net.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: