Tooropstraat234Janssen53-08-04.jpg

< Back | Index | Next >

Tooropstraat234Janssen53-08-04.jpg

Tooropstraat 234, Janssen

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Thea van der Weegen Linssen: Dit is het pand waar mijn opa voor en tijdens de oorlog een bakkerij had. Mijn vader heeft van 1946 tot ongeveer 1955 een bakkerij gehad op de hoek van de Elandstraat en de Dommer van Podersveldweg. Later heeft hij daar nog een tropische sierviswinkel gehad tot 1959. Die winkel heette de Vuurneon. Mijn ouders hebben daar nog gewoond tot 1969. Heeft iemand wellicht oude foto's van een van deze twee panden? w.weegen@chello.nl

Reactie 2:

Riet Giesbers nu Winters, 04-10-2008: Inderdaad kan ik me dit pand herinneren als het pand Van Bakkerij Jansen aan de Tooropstraat.
Deze mensen hadden 1 zoon genaamd Jacques en daar hebben wij als buurtkinderen ooit een fruitschaal afgegeven voor hem, maar waarvoor weet ik niet meer, Jacques had geloof ik zijn been gebroken.
Woonde toen zelf op de Berg en Dalseweg en keek schuin vanuit ons huis naar de bakkerij.
Jaren later toen het liedje bekend werd van Sjakie op de hoek waren dat mijn eerste gedachten.
Zijn moeder heb ik jarenlang nog gezien en af en toe gesproken bij de KBO in Hatert Nijmegen. Weet niet of ze nog leeft maar deze dame moet de leeftijd van 90 jaar of ouder zijn. Heb helaas geen foto's van dit pand dus sla deze op als herinnering, hartelijk bedankt.
Weer zoiets wat een toevalstreffer is.

Reactie 3:

Ron Dodemont, 01-02-2009: Toen de bakkerij Janssen eind jaren 70 haar deuren sloot, werd hier het reclamebureau Brouwer en partners gevestigd. Men is toen wekenlang bezig geweest met het uitbreken en slopen van de enorme (gas-)bakoven. De bakkerij en winkel werden als atelier ingericht. Het pand werd echter voor het reclamebureau al snel te klein en het vertrok naar het 50m verder gelegen pand van de buurtslager. Vandaar zijn de activiteiten weer verhuisd naar de Eleonoraweg. De bakkerswinkel aan de Tooropstraat 234 heeft daarna verschillende functies gekend, maar er zullen vast veel foto’s bestaan waarop de bakkerswinkel nog in volle glorie draaide. Bovendien was er volgens mij tegenover deze bakkerij op de hoek met de Berg en Dalseweg een Jamin –winkel gevestigd die in de zestiger jaren aan de Tooropstraatzijde heerlijke ijsjes verkocht!

Reactie 4:

Wil Hermans, 14-07-2013: Aanvulling op reactie 1: Ik ben wel wat laat, maar weet nog het volgende: Jouw Opa en Oma woonden op de Broerweg 64. Dat pand is er nog steeds in dezelfde staat en ik herkende het dan ook meteen op google-maps. Ik ben geboren en opgegroeid daar schuin tegenover, Plataanstraat 1, en heb heel vaak brood bij je Oma aan de deur gehaald, als we tekort kwamen. Ze waren altijd super vriendelijk. Helaas is er in de laatste 50 jaar veel verandert.

 

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: