Tooropstraat139ThissenvMunster53-09-25.jpg

< Back | Index | Next >

Tooropstraat139ThissenvMunster53-09-25.jpg

Tooropstraat 139, Thissen-Van Munster

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Theo van der Loop: In de jaren vijftig heb ik boven de bakkerij van Thissen en van Munster gewoond en heb er heerlijke herinneringen aan. Als jonge knaap mocht ik op vrije dagen en in de vakantie in de bakkerij meehelpen. Om zes uur werd er begonnen met het kneden van het deeg en daarna werd het afgewogen-opgebold gerold geknipt en in de oven gedaan. Die oven was een omgebouwde takkenbosoven voorzien van een oliebrander. Als het brood klaar was werd het uit de oven gehaald met een schieter, dat was een lange steel met een plat uiteinde wat onder de bakblikken
geschoven werd. Dan werd het gepikt dwz uit de blikken gedaan en op schappen gelegd om af te koelen. Dan werd het tijd om het brood te bezorgen. Met een Opel Oympia werd het door heel Nijmegen en omstreken t.w. Hees, Neerbos, Hatert en Brakkestein gebracht.
Een voorval staat mij nog bij; in Neerbos had je nog uitgestrekte landerijen die in de volksmond de rimboe werd genoemd. Het had in de winter eerst gesneeuwd en daarna hard gevroren wat de toegang tot de boerderijen met de auto onmogelijk maakte dus gingen wij te voet de boerderijen af, maar sommigen klanten hadden uit voorzorg het brood op de Dennestraat gehaald dus al die moeite was gedeeltelijk voor niets geweest. De gezelligste tijd was wel de kersttijd met de kerststollen en kerstkransen. Het was dan vroeg opstaan want om vier uur werd er de dag voor kerst al begonnen. Al bij al toch een leuke tijd om aan terug te denken.

Reactie 2:

Toos Evers-Gommers, 04-04-08: Voorheen, 1940-1950 was dit bakker Gubbels met 13 kinderen. Daar heb ik mijn jeugd mee doorgebracht. Fijne tijd! Hieronder enkele foto's.

Familie Gubbels, 1949

Kaloramamars, 8 mei 1949. Annie Benders, Dinie Gubbels, Annie Willems, Corrie Gubbels, Toos Gommers, Coen van Eck, Theo Linsen, Harry van Eck, Koen Wulterkens en Jan Vink

6 juli 1949, Kermis Leuth, Toos Gommers, Jan en Diny Gubbels

Corrie Gubbels, Nelly en Toos in Erica, 1950

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 3:

Trees Gubbels, 25-01-2019: Wat leuk dit te lezen. Ik ben een van de dochters van de Familie Gubbels. Zelf weet ik weinig van de Tooropstraat, toen ik 4 jaar was zijn we verhuisd naar de Bredestraat. Ik ben een van de jongste dochters op de foto. Sinds maart 2018 woon ik weer in Nijmegen oost.
Reactie 4:

Carla Busser-Furtjes, 25-01-2019: Mijn Opoe woonde op de Dommer van Poldersveldtweg 8. Ik ging bijna iedere dag ff langs. Dan tracteerde mijn Opoe op restgebak van f 00,5 cent van bakker Thissen, heerlijk was dat, praat ik over de periode 1950 - 1970.
Leuke herinneringen aan een goede oude tijd.
Reactie 5:

JAM.Willems, 08-02-2019: In de loop van de jaren 60 werd dit de sigarenwinkel en grammofoonplatenzaak van W.J. en J.W. Spoeltman, Tooropstraat 137 (adres werd later Dommer van Poldersveldtweg 31).
Het linkse pand op de foto was in de jaren 40 Slagerij 't Oosten van Carel (C.A.A.) Coenen.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: