StijnBuysstraat34vLeeuwen53-09-19.jpg

< Back | Index | Next >

StijnBuysstraat34vLeeuwen53-09-19.jpg

Stijn Buysstraat 34, Van Leeuwen

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Ron Dodemont, 01-02-09: Het 1e waar ik aan denk als ik deze foto zie, is het pad naast de winkel. Dit was de Ďachteromí voor de bakkerij, maar ook voor het erachter gelegen bedrijf. Het paadje gaf vaak problemen omdat het te smal was voor bestelwagens. Er heeft lang een timmerfabriek in het pand achter de bakker gezeten, daarna een jaloezieŽnfabriek. Weet nog wel dat deze bakker enorm grote krentenbollen verkocht . . pas op het stationsplein kon ik dan tot de laatste hap over gaan . . .

Reactiepagina
Reactie 2:

Peter van Iersel, 15-02-2014: Bakker van Leeuwen was een aardige man die heerlijke gebakjes verkocht met een cakebodem, vruchtjes en een marsepijnen randje. Er zat veel marmer in de winkel. Toen Bosman de zaak overnam werd al het marmer eruit gehakt en de bakkerswinkel "gemoderniseerd". Achter de zaak aan het eind van het pad zat midden jaren 60 de Odin of de Olin. Er werd daar vaak gelast. Jos van Maaren van de kruidenier (een paar panden verder) en ik klommen vaak op het dak van het bedrijf, wat ons niet in dank werd afgenomen. In 1965 waren we zeven jaar.
Reactie 3:

Ferrie Meinema, 16-02-2014: Een heel bekende kreet uit de vijftiger jaren was: "Ze schreeuwen om de bosse bollen van van Leeuwen"
Ja die waren inderdaad voortreffelijk.

Redactie: die kreet zou ook gebruikt zijn voor bakkerij Van Leeuwen in de Lange Hezelstraat. En in die straat zat ook bakker De Zeeuw. "Schreeuw om een Bossche Bol van De Zeeuw" klinkt ook wel. Wie van de drie was nou de beste BosscheBollenBakker?
Reactie 4:

Ferrie Meinema, 17-02-2014: ik werkte in 1954-'55 bij bedrijven in de binnenstad o.a. bij Kooy opticien en wanneer er daar iets bijzonders was een verjaardag of een goede verkoop dan was het tracteren. En dan moest ik als jongste bosse bollen halen in de Hezelstraat bij van Leeuwen. Ik dacht bij het het lezen over die bakker in de Stijn Buisstraat dat dat misschien dezelfde was, maar dan verhuisd. En of dat familie van elkaar was dat weet ik dus niet.
Reactie 5:

Jonny Vergeer, 20-02-2014: inderdaad de bakker op de Stijn Buijsstraat, haalde daar in mijn jeugd wel eens brood maar onze voorkeur ging toch uit naar bakker Nijenhof op de Graafseweg. Die had gewoon lekkerder brood en vaak minibroodjes die mijn moeder dan meebracht. Ik zal zo ongeveer 10 of 11 jaar zijn geweest omstreeks 1972 1973. Ik woonde toen in de Jan de Wittstraat.
PS de jalouzien fabriek was Multisol.
Reactie 6:

Rene Moonen, 06-03-2017: Het zien van deze foto roept warme herinneringen op.
Wij waren de buren van de bakker, met een drogisterij namelijk Tesser drogisterij op Stijn Buysstraat 38. De winkel (medio 1977 gesloten) heette drogisterij Tesser omdat mijn opa die heeft opgezet voor mijn moeder. Mijn vader is er later ingekomen. Ben er zelf in 1947 geboren.
Als kind mocht ik in de kelder kijken naar de oven en zien hoe 's morgens vroeg gebakken werd door de bakker van Leeuwen. Vaak kregen wij een broodje.
Al met al een blik in een mooie jeugd.
Reactie 7:

Rene Klomp, 05-02-2018: Voor bakker Bosman zie ook de straatgevel in 1988.
Reactie 8:

Patrick Post, 16-02-2018: Mijn vader Hennie Post (geboren 7 juni 1936) heeft hier zijn eerste baantje gehad. Hij woonde vroeger in de Valeriusstraat. Hij staat rechts op deze foto (niet al te best wat betreft kwaliteit, donker kiekje en op papier klein). Wie de andere persoon is weet ik niet.

Ik weet ook niet precies wanneer deze foto is gemaakt. Ongeveer 1954. In ieder geval voor 1956.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: