Smetiusstraat3Pikant53-08-24.jpg

< Back | Index | Next >

Smetiusstraat3Pikant53-08-24.jpg

Smetiusstraat 3, Pikant

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Theo Rutten, 12-05-2011: Dat was een studenten eetgelegenheid. De eigennaar was een amsterdamer, hij serveerde dagelijks maaltijden voor een vaste prijs. Altijd een maaltid voor een prijs van 3 gulden. Ik heb er gewerkt als bakker kok.

Reactie 2:

Coen van der List, 01-06-2011: De vorige reactie lijkt me toch niet helemaal te kloppen. Moeke ( bijnaam ) Pikant bestierde deze gelegenheid en het was een cafetaria. Later is het een cafe geworden genaamd 192, naar de toenmalige radiozender, dat werd gerund door haar zoon. Ik heb het overgenomen eind 70 begin 80 van de zoon van haar en ongeveer 5 jaren bestierd.

Reactie 3:

Henk Peeters, 03-06-2011: Op zondagmidag was er altijd film in de "Klep", ofwel de Gezellenvereniging naast Pikant. Dat was in de jaren 50. De jeugd stond dan opeengepakt voor de poort te wachten tot deze open ging en rende men de trap op om de beste plaats te gaan bezetten. Het balkon had bij iedereen de voorkeur dus daar begon het getrek en geduw. Het waren meestal cowboyfilms van Roy Rogers of de dikke en de dunne en als er te veel kabaal in de zaal werd gemaakt ging het licht aan en kwam er vanaf het toneel een mededeling dat we onze snaters moesten houden. Na afloop van de film werd er wel eens een bezoek gebracht aan Pikant waar je voor een kwartje een flink bordje friet met mayo kreeg!

Reactiepagina
Reactie 4:

Wil Struike, 07-11-2015: Ik ben toen bij de opening van het cafe LIFE geweest. Mijn vrouw was een zus van de vrouw van Coen. Het was een prachtige opening ik heb toen achter de bar geholpen en heb camparie gedronken, gedronken? Om 06.30 gingen we naar huis en om 07.30 moest ik weer werken en weer terug richting stad. In die tijd kon ik nog staande slapen. Ik heb toen flinke hoofdpijn van de campari gekregen, die je eens in je leven gedronken moest hebben. Na een maandje ging ik naar de huisarts, een oud marinearts, voor de hoofdpijn en vertelde dat ik goed doorgedronken had en ik kreeg een hele goede verklaring van hem. Hij zei: als je niet kunt drinken moet je het niet doen, fijne huisarts was dat. Jammer dat hij vroeg gestorven is.
Reactie 5:

Frans van Laanen, 07-11-2015: In de jaren 50 was het een cafetaria met een bier tap.
De eigenaar Michielsen kwam van de Kon. Marine. Zijn vrouw werd later Moeke genoemd. Aan de overkant van de Smetiusstraat op no 22-24 hadden ze een kamerverhuur (logement).
In December, het jaar weet ik niet meer, kwam er een jukebox in het cafetaria. Rond de kerst galmde het in de Smetiusstraat "Ach vader lief toe drink niet meer" van de zangeres zonder naam, en de Amsterdamse politie kapel speelde "bij ons in de Jordaan". The Pletters speelde volop "Only You".
Daarna werd er een auto gekocht, een Dodge. Een mooie zwarte wagen.
Kort er na bij een ritje rond Nijmegen van Berg en Dal af ter hoogte van de Payensweg ging het mis. Michelse en zijn zwager overleden ter plekke, en de derde inzittende was zwaar gewond. De zaak werd voortgezet door Moeke.
Reactie 6:

Cor, 16-09-2016: heb er achter de bar gestaan 1965-1967. jan de baron leefde nog. mooie tijd. moeke zat altijd op de hoek van de bar en rookte mateloos.....

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: