Postweg125Emmen53-08-08.jpg

< Back | Index | Next >

Postweg125Emmen53-08-08.jpg

Postweg 125, Emmen

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Rob van der Zand: Hallo heer / mevrouw

27 Jaar heb naast deze bakkerij gewoond, tot ik in 1974 verhuisde. In ongeveer 1952 is deze bakkerij door de familie Emmen, toen bestaande uit de heer en mevrouw Emmen, overgenomen van de fam. Toebast. Of deze laatste naam correct is gespeld weet ik niet zeker.
Deze fam. Toebast bestond uit de heer en mevrouw en ik vermoed meerdere kinderen. Hij bakte op een kolen gestookte oven met waarschijnlijk 3 etage's.
De fam. Emmen kregen een zoon (overleden) en een dochter. De heer Emmen overleed plotseling 's ochtends (ong. 4:00 uur) in de stoel toen zijn vrouw de oven aanmaakte. Wanneer dit was weet ik mij niet precies te herinneren. Waarschijnlijk eind 70-er jaren
Daarna zijn vrouw en dochter waarschijnlijk naar het westen van het land verhuisd. Zij kwam daar ook vandaan (??).
Daarna is (was?) er een parketzaak in gevestigd.

Misschien zijn deze gegevens voor u interessant. Veel succes met deze site.

Met vriendelijke groet, Rob van de Zand

Reactie 2:

Willie Toebast: Beste Rob van de Zand,
Bij toeval kwam ik op internet de foto van mijn geboortehuis aan de Postweg 125 te Nijmegen tegen. Om te beginnen is de naam goed gespeld. Mijn vader was bakker, wij zijn uit Nijmegen vertrokken toen ik ongeveer 8 jaar was. Ons gezin bestond uit mijn ouders en zij hadden 7 kinderen. Ik ken de mensen niet die onze bakkerij hebben overgenomen.
Vond het leuk om te zien van daar mijn reactie hierop
Met vriendelijke groeten, Willie Toebast

Reactie 3:

Fam. Hofman, 12-08-09: Hoi wij zijn Hans & Anneke Hofman 
Wij hebben de bakkerij in 1981 over genomen van de Fam van Emmen. Wij zelf kwamen uit Landsmeer, een klein plaatsje bij Amsterdam. Onze oudste zoon Bas was toen 1 jaar, onze tweede zoon Tom is in Nijmegen geboren. In 1988 is een grote verbouwing gedaan (zoals het pand er nu bijstaat). De winkel is toen vergroot, de huiskamer was achter de oude winkel en deze is naar boven verhuisd. Er ontstond nu een bovenhuis, boven wonen en beneden de winkel en de bakkerij. We zijn in 1990 dicht gegaan en het pand aan Neerlandia Parket verkocht.

Reactie 4:

Harry van der Zanden, 31-05-2011: Wij zijn hier in 2001 komen wonen en voeren de parketzaak Neerlandia nog steeds. Eerst woonden we met zín drieŽn boven het pand. Nu hebben we achter een woonkamer en keuken bijgebouwd op de begane grond. We zijn plannen aan het maken om de kunstof kozijnen aan de voorkant te vervangen voor houten. Het komt er dan weer meer uit te zien als op deze foto. Wel aangepast aan het huidige gebruik.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 5:

Ruud List, 26-06-2018: Zoon heette Eddie, zou nu plm 65 zijn geweest. Bakker Emmen bezorgde ook aan huis.
Reactie 6:

Alexander van de Zand, 24-05-2019: Vanaf mijn geboortejaar 1954 tot 1976 heb ik links van de bakkerij gewoond, maar ik kwam daar tot begin jaren 90 omdat mijn vader er nog woonde.
Ik kende de familie Emmen vrij goed: vader, moeder hun zoon Eddie en dochter Helmie. Maar ook opa en oma die hen veel hielpen in de bakkerij. Ik heb ook weleens mogen helpen in de bakkerij, o.a. bakblikken insmeren met olie en soezen vullen met echte slagroom mmmm lekker, maar een oude vriend van mij, Ap, die was daar ook vaak te vinden.
Vader en Eddie deden de bezorging van het brood. Eerst met de bakfiets en later met de auto. Elke ochtend, zeker zomers als boven de ramen open stonden, hoorde je de bakblikken en rook het heerlijk lekker. Eddie had achterin de tuin een duiventil gebouwd en hij had een grote Amerikaanse slee met een, leek wel, tientonige hoorn. Het was een schok toen hij plotseling overleden was. Ook het overlijden van zijn vader kwam abrupt en onverwachts. Moeder en Helmie zijn, in mijn beleving, kort erna naar het westen vertrokken.
Daarna kwam de familie Hofman. Misschien dat mijn vader daar nog een broodje gekocht heeft.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: