PiersonstraatSanders53-09-15.jpg

< Back | Index | Next >

PiersonstraatSanders53-09-15.jpg

Piersonstraat ?, Sanders (oorspronkelijk huis verdwenen na 1983)

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Toos Evers-Gommers, 04-04-08: Riet Sanders zat bij mij op school. Ik ging daar 's middag wel eens thee drinken.

Reactie 2:

Henk Hendriks, 30-08-10: Even een boodschapje doen bij Mevr. Sanders. De Hr. (Piet) en Mevr. Sanders dreven een bakkers- en kruidenierszaakje op de hoek van het pleintje in de Piersonstraat 70 op de andere hoek van het pleintje had je de melkzaak van de fam. Eigenhuijsen Piersonstraat 44. Wij een gezin van 6 opgroeiende jongens woonden in de 50er en 60er jaren 3 deuren van het winkeltje Sanders. Wij hebben daar als kinderen veel boodschapjes gehaald voor moeder. En als opgeschoten knapen na sluitingstijd ons rokertje (via de tuin) achterom. Piet Sanders had zijn bakkerij aan de overkant van de winkel Piersonstraat 51, deze bakkerij was het restant van een woonhuis dat tijdens het bombardement in februari 1944 was vernield. (zie fotos )
Piet begon s morgens vroeg te bakken, vaak hebben we hem s ochtends vroeg zien oversteken met een plank vol vers gebakken broden op zijn schouder, brood dat bestemd was voor de winkel, daarna zag je hem vertrekken op zijn fiets met een grote mand voorop vol met vers brood die hij bezorgde bij zijn klanten in diverse wijken van Nijmegen.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 3:

Hans Elvers, 24-12-2015: In het bovenhuis (boven bakkerij Sanders) woonden in de jaren '50-'70 mijn oom en tante (Piet Albers en Co Albers-Elvers). Ik heb in die jaren vaak gelogeerd bij mijn oom en tante en mijn slaapkamer was helemaal boven. Ik had een mooi uitzicht op het pleintje (oa. op de melkboer die op de andere hoek een zaak had). Daarnaast had mijn slaapkamer ook nog een raam aan de voorkant. Het was er vaak gezellig en ik heb daar veel op straat gespeeld. Later verhuisden mijn tante en oom 2 deuren verder naar een eengezinswoning (nr.72). Na het overlijden van mijn oom (1979) en de krakersrellen is ze verhuisd naar een bejaardenwoning in Nijmegen west.
Mijn opa (overleden 1959) en oma (overleden 1970) woonden van voor de oorlog tot 1970 in de Piersonstraat (nr. 22) het eerste hoekhuis (tegenover Simon de Wit).

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: