NieuweNonnendaalsewegNas53-07-50

< Back | Index | Next >

NieuweNonnendaalsewegNas53-07-50.jpg

Nieuwe Nonnendaalseweg 67, Nas (hoek Floraweg)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote?
REAGEER, we plaatsen uw reactie graag op deze pagina.

Reactie 1:

Cor van den Hoff Kingston Tasmania Australia: Iets verder op de hoek van de Varenstraat, is de plaats waar sleepersbedrijf Cornelissen was. Daarna verhuisden ze naar de Wolfkuilseweg tegenover Piet Grootens de groenteboer. Het gebouw aan de andere kant van de Floraweg is een vernieuwd pand waar vroeger een bakker zat met een grote familie. Mijn moeder als meisje van 13 jaar moest daar de huishouding doen.

Reactie 2:

Theo Rutten, 09-11-2008: Ik heb daar gewerkt in de jaren 1958-59. De bakkerij was onder de winkel. Het waren heel aardige mensen, Mevr. Nas had wel een grote mond maar was heel aardig tegenover het personeel en de klanten. Hij was ook goed, hij ging elke dag met zijn autootje de weg op. Er was een knecht die er al 15 jaar werkte. Toen de t.v er was en bij mij thuis nog niet en bij Nas wel, mocht ik elke avond bij ze t.v. kijken. Ik woonde toen op de Muntweg. Daarna ben ik in dienst gemoeten maar als ik thuis kwam ging ik er altijd even langs en kreeg een zakcentje en de nodige rollen snoep.

Reactie 3:

Henk van Hest, 10-11-2008: Het zal in het begin van de zestiger jaren zijn geweest dat dit voorval zich afspeelde! Het was herfst, nat en winderig weer, toen ik slapend, het was 06.00 uur in de morgen, door mijn broer gewekt werd met de mededeling dat bakker Nas aan de voordeur stond, dat hij me wilde spreken. Waarom in godsnaam? Zijn elektrische deegmachine was defect en hij had gehoord, dat ik verstand had elektrische machines, en ik gelijk "is hij gek! Zo vroeg in de morgen!". Het was zo, ik woonde schuin tegenover hem, ik kende hem nauwelijks maar hij was een vasthouder want even later lag hij op de knieën voor mijn bed, smeken, help me A.U.B, want zonder deeg kon hij geen brood bakken! Ik pareerde hem door te antwoorden, dat hij maar een storingsmonteur moest bellen. Hij bleef maar smeken, het werd al een aardige klucht inmiddels, ik was ondertussen al aardig wakker geworden en ben met hem meegegaan. De storing heb ik provisorisch verholpen, zodat de deegmachine weer kon draaien! Eind goed al goed! Ik ben dit voorval nooit vergeten, ik ben inmiddels ook al 40 jaar weg uit Nijmegen!

Reactie 4:

Henk Walner, 11-02-2009: In deze bakkerij, voorheen Nas, zat in de laatste jaren Wim van Stapel. Die had lekkere Berliner bollen en roomboterbrood. De bakkerij zat in de kelder. Wij brachten afvalhout van de houtmalerij. Het groffe hout op de afrit en de snippers in het kolenhok daarachter want ze stookten de oven op hout. Na het lossen gebak halen bij de knecht Piet. Was een leuke tijd.

Reactie 5:

Fennie Habraken, 02-06-2011: Mijn naam is Fennie Habraken en ik ben een kleindochter van Jo en Jenny Nas, de vroegere eigenaren van bakkerij Nas. Op de foto zie je een klein meisje door het raam van de deur kijken. Dat is mijn moeder Kitty Habraken-Nas. Mijn moeder herinnert zich nog goed dat vroeger op woensdag- en zaterdagmiddag de kinderen van klanten uit de buurt TV kwamen kijken. Ook weet ze nog een anekdote over hun hond, een boxer genaamd Lassie, die vaak op het dak van de bakkerij uitgelaten werd omdat er geen tijd was om hem uit te laten. Deze hond zat op een dag op het dak achter de kat aan van de buren van een paar huizen verderop (twee oudere dames genaamd Hentje en Kneeltje). De kat bracht het er niet goed vanaf, want Lassie had een stuk van zijn staart afgebeten die ´s avonds zwaar op de maag lag. De kat heeft het gelukkig wel overleefd, maar de buren hebben nooit geweten dat Lassie de dader was.

Reactie 6:

Wil van Estrick, 18-06-2015: Hoi, ik ben op zoek naar foto's van de nieuwe nonnendaalseweg in nijmegen. Aan de overkant was een snackbar van van perlo en een sigarenzaak.
En hier ben ik naar op zoek. Wie heeft er foto's van?
Reactie 7:

Charly Alofs, 27-01-2016: Ik woonde op nummer 73 en was 7 jaar en ik hielp in de bakkerij en in de winkel deed ik het rogerbrood snijden en ik kreeg af en toe een tompoes van Jenny. En Kitty was mijn eerste meisje dat ik een kusje van kreeg. Toen ik 9 jaar was zijn mijn ouders en ik naar Australia gegaan. In 1955 zijn wij vertrokken met de boot. En in 1960 zijn we weer naar Holland gekomen. En ik heb Kitty nooit meer gezien.
Reactie 8:

Bellona Driessen, 10-07-2016: Als kind kwam ik regelmatig in de jaren zestig op zaterdagmiddag in de winkel bij meneer en mevrouw Nas. Ik kwam dan met Ans (een van de twee dochters) achterop de brommer mee. Dat was altijd gezellig. Lassie herinner ik mij heel goed. Ook Kitty kende ik goed. Ik heb er leuke herinneringen aan.
Reactie 9:

Jan Haefkens, 30-10-2020: Midden jaren 60 was het pand aan de overkant [Red.: Nieuwe Nonnendaalseweg 65] van de familie van Perlo die er een cafetaria hadden gevestigd. Mijn vrouw en ik hebben daar 's avonds en in de weekends gewerkt om een centje bij te verdienen om zo onze eerste koopwoning op de Aldenhof te kunnen kopen. In die tijd kreeg je maar maximaal 90% hypotheek en dat hield in dat je zo'n vier- tot vijfduizend gulden zelf moest investeren. Om dat te kunnen bereiken hebben we samen een tijdje 4 jobs gehad, overdag werkten we samen bij Friden. Het cafetaria was een goedlopende zaak, de heer van Perlo stond erop om een product van goede kwaliteit te leveren. Zeker als NEC gewonnen had, dan vlogen de bakken bier en de halve haantjes letterlijk over de toonbank. Maar ook met de Kerst werden tientallen ijstaarten verkocht en met de carnaval was het zo druk dat je pas om vier uur 's nachts naar huis ging, bek-af! We herinneren ons de familie van Perlo als een plezierige, royale werkgever. In ieder geval hebben we, mede dank zij hun, een heel fijn huis kunnen kopen.
Reactie 10:

Annelies Stapel, 17-05-2022: wat leuk om de berichten terug te lezen. Mijn ouders hadden eind 1968 de bakkerij van Nas overgenomen. Toen werd het Bakkerij Stapel. Zelf ben ik er geboren. Helaas zijn mijn beide ouders kort geleden na elkaar overleden ( 21-12-21 / 22-2-22 ). Er komen nu veel vragen in mij op. Het doet mij goed dit zo terug te lezen. Ik zou het erg leuk vinden als mensen mooie herinneringen met ons zouden willen delen over de tijd dat mijn ouders de bakkerij hadden.
Wij hebben er met veel plezier gewoond.
Gr Annelies en Ellen Stapel
Reactie 11:

Henk Walner, 19-05-2022: Annelies en Ellen, gecondoleerd met je ouders. Het was een leuke tijd toen bij de bakkerij. grt Henk Walner
Reactie 12:

Astrid Mulder, 19-11-2023: Hoi Annelies en Ellen,
Annelies, jij zat bij mijn zusje Desiree in de klas. Ik kwam regelmatig in jullie bakkerij om Pietje te “helpen”. Ik mocht dan helpen krentenbollen maken en kreeg er dan altijd een als zij buiten afgekoeld waren. Als ik aan de bakkerij denk, dan ruik ik de geur ook weer. Daarnaast haalde ik dagelijks knip witbrood bij jullie.
Jullie moeder herinner ik me als een warme, gezellige vriendelijke vrouw die altijd een praatje maakte. En jouw vader als een harde werker die altijd bezig was. Hetzelfde gold voor jullie tante Ineke die soms meehielp en een tijdje naast ons woonde met Dominqo.
Kortom echt leuke herinneringen aan die tijd.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.