MolenstraatMeegen54-06-04.jpg

< Back | Index | Next >

MolenstraatMeegen54-06-04.jpg

Molenstraat 120, Meegen

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1: 

Mijn verhaal:Bij de foto, gemaakt van de Bakkerij van van Meegen in de Molenstraat door Dhr van Lith. Mijn verhaal gaat niet over de Bakkerij, maar over het daarnaast gelegen pand van Wijnhandel Gerritsen. Op een dag stond voor het pand van Gerritsen Drankenhandel in de Molenstraat een oplegger waarop een Churchil tank moest worden geladen. Bij het opladen van die enorme grote tank ging er iets fout, de tank kantelde en viel door de gevel van Drankenhandel Gerritsen naar binnen. 
Ik weet niet, of bij veel mensen dit gebeuren bekend is.Op mij heeft het in ieder geval wel indruk gemaakt. Er waren wel mensen in de betreffende winkel maar die hebben het er goed van af gebracht. Ja bij het zien van de foto's komen die herinneringen weer terug.
Groeten Ria van Eldonk- Kersten

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 2:

Anneke Jorritsma Maass, 08-10-2016: Deze zaak was van Toos van Meegen, een nicht van mijn moeder. Haar man is vroeg overleden. Met een ongetrouwde broer (banketbakker Gerard van Geelen) en met nog meer knechten heeft ze de zaak draaiend gehouden. Ze hadden heerlijke gebakjes. Mijn moeder kocht altijd met verjaardagen een paar grote dozen gebak.

Carel van Geelen, de vader van Toos, had een cafe in de Bloemerstraat. Hij was een broer van mijn opa Albert van Geelen die schoenmaker was. Carel verdiende veel geld. Een dag in de week gingen de slagers naar het slachthuis om vlees uit te zoeken. En dronken dan menig borreltje in zijn cafe. Hij wilde mijn opa geld lenen om een schoenenwinkel te kopen maar mijn opa durfde het niet aan.
Carel van Geelen woonde beneden. En mijn opa op een bovenhuis. Eerst Bloemerstraat 29 later 92. Mijn moeder kwam uit een gezin van 12 kinderen, waar van er 2 vroeg gestorven zijn.
Reactie 3:

Jeroen de Groot, 20-08-2017: Hierbij als aanvulling een rekening van deze bakkerij.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: