Molenstraat75Hermans53-08-12.jpg

< Back | Index | Next >

Molenstraat75Hermans53-08-12.jpg

Molenstraat 75, Hermans (oorspronkelijk huis verdwenen)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Jan Grotens, 17-12-2008: Ik ben na mijn LS in 1957 gaan werken als leerling bakker, bij de bakkerij Hermans.v.Tienen want zo hete de zaak. De naam v Tienen was de naam van zijn vrouw. Ik heb er een leuke tijd gehad als bakker samen met de Hermans zijn zwager en nog een knecht Crisje en twee winkel meisjes Annie en Kitty. De bakkerij stond bekend om zijn Klontjesmik (een Suikerbrood). Er is een hoop veranderd in de Molenstraat. Er was naast ons de Platenzaak van Kroeze, en aan de andere kant de sigarenzaak van Janssen en dan de Chinees Kota Radja. In de omgeving van de Molenstraat leverde wij het brood aan hotels resturants. Later ook aan de slagerij Brinkhof die later een automatiek had eigen gemaakte kroketten en andere produkten uit eigen slagerij die ik meenam na dansles bij Wanders voor mijn ouders.
Van 1957 tot 1959 heb ik daar gewerkt. Daarna kwam Pulles er in en toen heb ik de bakkerij vaarwel gezegd naar een ander beroep.

Reactie 2:

Ton Cloosterman, 12-10-10: Geachte heer/mevrouw, Ik zoek naar bakkerij Pulles in de Molenstraat te Nijmegen. (Dit is tegen over Kroese de cd zaak). Kroes zat vroeger naast of vlak naast Pulles met toen nog een platenzaak. In de jaren 70 is Kroese naar de overkant verhuisd, waar zij nog steeds zitten.)

Ik ben op zoek naar Helma Pulles. Ik denk dat zij de dochter was van bakker pulles. Ik heb haar enkel maanden geleden ontmoet in de trein tussen Oss en Ravenstein. Helaas was de tijd te kort om adressen uit te wisselen. Zij was met haar man, die indertijd een catering bedrijf had in Nijmegen. De naam van hem of zijn bedrijf is helaas onbekend. Wel weet ik dat zij beiden in Molenhoek wonen.

Helma is wellicht geboren in 1947 of 1948 en was bevriend met mijn zus, die daar in de jaren 70 ook werkte. Wie weet haar adres of is een telefoonnummer bekend? Ik zou graag met haar in contact komen.

Reactie 3:

G.W. (Puck) Hermans, 25-04-2015: Hallo Jan, ik ben een beetje aan het serven op internet en zag dit fotootje en jouw verhaal erbij.
Mijn opa Gerard Hermans en mijn oma Annie van Tienen waren toen eigenaar van deze zaak. Ik was toen 8 jaar en mijn roepnaam was Puck. Zoon van Jan Hermans, zijn 2e zoon. De oudste Sjaak is verdronken in de Waal.
Regelmatig kwam ik 's morgens een hard duits broodje halen voordat ik naar de lagere school in de Hertogstraat ging.
Bij Annie uit Beuningen ben ik nog een paar keer wezen logeren als kind. En mijn huidige vrouw heeft nog partime op zaterdag bij Pulles gewerkt.
Groeten van Puck
Reactie 4:

J.B.H. Grotens, 07-10-2016: Beste Puck, Ik kan me je nog goed voor de geest halen, je vader werkte in de van Welderenstraat bij een herenmodezaak en jullie woonden in de Evertsenstraat, een oom Gerhard werkte als kok bij Hotel de Metropool waar nu de Kijkshop zit, en een tante die woonde schuin tegenover de winkel boven een apotheek in de Molenstaat. Toen opa en oma er uitscheden heb ik drie dagen nog bij Pulles gezeten dat was geen mens. Toen heb ik bij v.d Krabben in de Ziekerstraat nog een aantal jaren gewerkt en toen ben ik naar het loodgietersvak gegaan. Bij opa werkte ook een broer van oma, ome Jo. Van Sjaak hebben ze nooit gesproken.
Groetjes van Jan Grotens.
Reactie 5:

Marion Selman, 01-08-2018: Ton Cloosterman, Helma "Pulles" was de schoondochter van Pulles. Mijn mailadres is bekend bij de redactie, mocht u nog verdere vragen hebben.
Reactie 6:

Ger Otten, 10-09-2018: Bert Pulles is overleden, ik meen in 2017.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: