LeliestraatToonen53-09-07.jpg

< Back | Index | Next >

LeliestraatToonen53-09-07.jpg

Leliestraat 46 (huis rechts), Toonen

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Geer Scholten: Het laag gebouwde gedeelte op de foto is de bakkerij, rechts daar naast was het winkeltje van bakker Albert Toonen, die deze bakkerij overgenomen had van zijn vader.

groeten Geer Scholten

Reactie 2:

R Weijers, 31-08-10: Ja ik kan me bakker Toonen nog goed voor de geest halen. Wij woonde vroeger in de Leliestraat op nummer 8 en kwam uit een gezin van 10 kinderen. Ik moest vaak brood halen om 7 uur s'morgens. Zodra je de deur uit ging rook je de geur al van vers gebakken brood. Je moest op de de deur van de bakkerij kloppen en dan maakte bakker Toonen de deur open en dan zei ik " ik kom 2 broden halen" maar als ik dan weer thuis was zaten er 3 broden in de tas in plaats van 2 en ik wist zeker dat ik er om 2 had gevraagd maar als klein meisje dacht je niet verder na, maar mijn moeder kreeg wel eens een extra brood. Later woonde ik ook in de Leliestraat op 34, toen was er nog geen nieuwbouw. Toen ging ik zelf het brood nog kopen bij bakker Toonen. Ze hadden een klein maar 
knus winkeltje en kon je gesneden brood krijgen maar wel vers uit de bakkerij. Voor mij is dat inmiddels al 47 jaar geleden maar het was een hele leuke tijd.

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactiepagina
Reactie 3:

Nora Peperzak, 27-02-2018: Het was de oom van mijn moeder, zijn zoon Gérard kwam het brood brengen. Maar soms moest ik het halen en dan kreeg ik 'n paar gekleurde toffies.
Reactie 4:

Pignato, 25-04-2019: ik ben geboren in de Asterstraat 5 en heb daar jaren bij mijn oma gewoond, begin jaren 50. Ik moest elke dag brood daar halen. Hij had ook hele lekkere beschuitenbollen en oma snee die door, met aardbeien jam erop. Heerlijk was dat.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: