LangeHezelstraatvGemert53-07-34

<- Back | Index | Next ->

LangeHezelstraatvGemert53-07-34.jpg

Lange Hezelstraat 63, Van Gemert (hoek Pijkestraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Reactie 1:

Pim Rutten: Als bakker werkte ik in het jaar 1971-72 in de bakkerij op de Hezelstraat 63. De eigenaar was toen de Heer Brand, deze was wel getrouwd met de dochter van van Gemert. We werkten er met vier bakkers en drie of vier winkeldames. In de zomer van 1972 is de bakkerij gesloten en is de winkel verhuurd aan een bloemenzaak. In het woonhuis woonde een aantal studenten. De bakkerij was in de kelder, de bloem werd in de Pijkestraat gelost door een kelderluik, aan de voorkant was ook een luik maar volgens het personeel was dat om vooral de onderdanen van de Nijmeegse meisjes te bekijken.
Een bakker die nooit keek: Pim Rutten. wf.rutten@quicknet.nl

Weet u iets te vertellen bij deze foto? REAGEER, we plaatsen uw reactie graag op deze pagina.

Reactie 2:

Boy van Pelt, 05-04-2013: Van Gemert de Bakker had een zoon Jan, deze had een probleem met een van zijn benen, daardoor had hij een heel speciale manier van fietsen, hij trapte eigenlijk maar met een been. Het was voor ons kostelijk om te zien hoe hij telkens van de fiets afsprong. Het was een echte transport fiets met een grote rieten mand met een bruin dekzeiltje erover.
Hij heeft jaren brood gebracht bij ons thuis in de Biezenstraat 170. Wij waren welles waar de overburen van Zeegers maar Jan de Bakker bracht het brood. Nu ik dit schrijf komt zijn gezicht en haar dos terug in mijn geheugen, zijn opschrijf boekje met geel analine potloodje wat eerst via de mond nat gemaakt moest worden. Wij, de fam. van Pelt, woonden daar denk ik rond 1948/49 tot 1956/57 precies weet ik het niet meer. Jan van Gemert was bevriend met de andere Jan van de Grotestraat, nl. Jan van Haren de kapper welke later gehuwd is met de oudste dochter van Bakker Zeegers. Ik dacht dat zij Gerda heet.
Vriendelijke groeten Boy van Pelt.

Reactiepagina
Reactie 3:

Esther van der Wal, 23-03-2014: Bij deze bakker werd ik regelmatig onder de bloem gestrooid als grapje, vertelde mijn moeder. Maar zij vond dat minder grappig. Ik woonde 2 panden naast de bakkerij op nr 59. Ik was toen (1969/1970) 4/5 jaar oud. Misschien dat Pim Rutten zich dit nog herinnert.
Mijn moeder herinnert zich Dhr Brand nog goed.
Reactie 4:

Anneke Jorritsma Maass, 20-09-2016: Bakkerij van Gemert ken ik ook, ze waren van Duitse afkomst. Ze hadden drie dochters: Trudie, Erna en Sjaan. En een zoon Heinz, hij was niet helemaal goed.
Een broer van mijn moeder, ome Henk is getrouwd met tante Erna. En Trudi is getrouwd met Geert Brand.
Ik kwam vaak in de winkel, als kind, en kreeg altijd iets lekkers. De oude meneer van Gemert heb ik nooit gekend, die was al dood. Voor van Gemert heeft Frans Scheepers deze zaak gekocht. Hij was getrouwd met de oudste zus van mijn moeder.

Redactie: Weet je ook wanneer Frans Scheepers de zaak verkocht aan bakker van Gemert?
Reactie 5:

Anneke Jorritsma Maass, 24-09-2016: Mijn tante Bets was een uitstekende zakenvrouw. Ze heeft 5 dochters gekregen. Maar haar man was een alcoholist. Uiteindelijk is mijn tante gescheiden. Ik heb gehoord van mijn moeder dat tante Bets ook nog kort in de Grotestraat een bakkerszaak heeft gehad. Er werd Over Frans Scheepers nooit gesproken en we hebben nooit een foto van hem gezien.

Ze heeft een groot herenhuis op de Groesbeekseweg 115 gekocht en verhuurde kamers aan kostgangers. Een paar dochters zijn met zo'n kostganger getrouwd.
Toen mijn moeder weer een keer in het ziekenhuis in moest, ben ik daar geweest in huis. Dat was in 1945 en ik heb daar op 5 Mei de bevrijding meegemaakt.

Ik denk dat mijn tante de zaak heeft verkocht. Ik denk rond 1930. Meer weet ik er niet van.
Reactie 6:

Annelies Timmer-van Campen, 12-11-2018: Ik ben een kleindochter van Bets en Frans Scheepers. Mijn grootvader is inderdaad nooit meer in beeld geweest. Mijn Moeder, de jongste dochter Willeke, is inderdaad met een van de kostgangers getrouwd. Nog een leuk verhaal uit eind jaren 20: oudste dochter Annie was geen makkelijke. Voor straf opgesloten boven in het huis waar de voorraad zakjes bewaard werden. Of uit baldadigheid, of omdat ze nodig moest weet ik niet maar ze vulde zon zakje met haar behoefte en gooide deze uit het raampje naar buiten. Kwam later een deftige dame de bakkerij in met dat zakje en zei tegen mijn oma: ik mag hopen dat deze chocolade niet uit uw bakkerij komt..... mijn oma is heel woedend geweest!
En Anneke Jorritsma Maas, u bent dan een achternicht van mij, leuk!
Reactie 7:

Frans Raafs, 11-01-2019: Ik woonde op de Parkweg66 en haalde in de zestiger jaren bij deze bakker altijd heerlijk brood voor mijn oma Janssen. Deze bakker had ook altijd heerlijke koffie punten (afval van gebak), die ben ik nooit vergeten.

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: