KrayenhofflaanVerheyen53-07-53.jpg

< Back | Index | Next >

KrayenhofflaanVerheyen53-07-53.jpg

Krayenhofflaan 45, Verheyen (hoek Havikstraat)

fotovergelijking vroeger en nu

Weet u wellicht meer te vertellen over de hier getoonde foto of kent u een leuke anecdote? Laat het ons weten, we maken er graag gebruik van en plaatsen uw reactie op deze pagina.

Reactie 1:

Tonnie de Groot, 02-12-2009: Ik heb gewoond in de Havikstraat (18) vanaf 1964 t/m 1985. Ik kan me de naam Verheyen als bakker niet goed herinneren. In 1964 was ik 2 jaar oud. De latere bakker die er in is gekomen, Wennekers, herinner ik me als de dag van gisteren. Mijn zus heeft er nog enkele jaren in gewerkt en moest helaas stoppen ivm stoppen van bakkerij Wennekers. Tot op de dag van vandaag mis ik het lekkere brood van deze bakker.

Reactie 2:

Ewald van Kuil, 16-10-2011: Van 1949 tot 1963 heb ik bij mijn ouders gewoond in de Korhoenstraat. Bakker Theo Verheyen was ook onze bakker. Brood werd nog door hem bezorgd met de bakfiets. Bij familiefeesten werden gebakjes bezorgd in een houten kist die ik vaak heb teruggebracht. In de bakkerij was een kat om muizen te vangen. Deze kat ging natuurlijk op vrijersvoeten of moet ik zeggen –pootjes en wij hebben een paar keer bij ons thuis een jong katje gehad van Bakker Verheyen. Ik weet nog dat op de zolder van de bakkerij tenten etc. werden opgeborgen van de Titus Brandsmagroep waar ik verkenner en voortrekker ben geweest. Ons hoofdkwartier was overigens in een nissenhut naast de Asta ook aan de Krayenhofflaan. (eerst parochiehuis en later bioscoop Asta, ook de bibliotheek was daar) De stamhut van de voortrekkers bereikten we via de Voorstadslaan via een pad naast een kroeg waarvan ik de naam niet meer weet. Als ik het me goed herinner was het terrein van oliehandel PECA (Peter Canta) Wel weet ik dat Brands’ bier het huismerk was van die kroeg. Wij zongen toen: Van alle Heineken, verlos ons Heer, Brands’ bier meer en meer.

Reactiepagina

REAGEER:

Uw aanvullingen of opmerkingen zijn welkom!
Met dit formulier kunt u (nog) geen foto's versturen. Gebruik daarvoor uw e-mailprogramma.
Opmaak kan wel, bv <b>Vet</b> of <i>cursief</i> geeft Vet of cursief.
 
 Uw naam: en mailadres: